8 Aralık 2007 Cumartesi

SIPARIS ÜZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



yaspas1.JPG( www.negatif.com ) dogum gunu pas1.JPG( www.negatif.com ) dogumgunu pas 2.JPG( www.negatif.com )


Bu yaspastalari siparis üzerine hazirladim en kisa zamanda tariflerini de eklerim...

Ben bu pastalarda 2 tane ara krema kullandim...!!!!!!!Yiyenler cok begendiklerini söylediler..EMIRHAN VE SEDEF e hayirli,uzun ömürler dilerim..
DOGUMGÜNÜ PASTALARI

Malzemeler;
5iri yumurta
1 su bardagi pudra sekeri
yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)
yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)
1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
yarim cay bardagi su
Kalibi yaglamak icin az margarin,un
Keki islatmak icin 1 tatli kasigi seker,yarim su bardagindan fazla sut
Üst krema malzeme:
3paket krema sütü(slagroom,200gr paketlerde)
3 paket krema sertlestirici(klop-fix)
3 paket vanilya
3 corba kasigi pudra sekeri
Ara krema malzemesi:
(cikolatali pasta kremi)
1 corba kasigi margarin
1/2 su bardagi seker
200gr(1 paket) krema
50gr bitter cikolata
50gr sütlü cikolata
2 corba kasigi kakao
Ara krema malzeme:
2 su bardagi süt
3 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
2 corba kasigi seker
125 gr mascarpone peyniri veya labne peyniri
1 paket krema sütü(200gr)
1 paket krema sertlestirici
1 paket vanilya
Süslemek icin:
renkli marzipan hamurlari 100 er gram,
File badem
Küvertür cikolata(elle yazi yazmak icin)
veya hazir cikolata harfler

Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve pudra sekeri guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir ve beyazlarla,sarilar birlestirilip mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
Un ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un, nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir yarim cay bardagi su da ilave edilip yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda bekletilir.
1. ara krema icin margarin ve parcalanan cikolatalar bir tencereye konur,seker ilave edilip karistirarak eritilir.Krema ayri bir kapta bir tasim kaynatilip kakao karistirarak eklenir atesten alinir,daha sonra margarinli karisima eklenir .sogumasi beklenip mikserle 5 dakika cirpilir sonra buzdolabinda bekletilir.
Ara krema hazirlanir.Bunun icin süt tencereye alinir,nisasta,un,seker ilave edilip karisttirarak koyulasana kadar pisirilir.daha sonra sogumaya birakilir guzelce soguduktan sonra 1 paket krema ,sertlestirici,vanilya,pudrasekeri mikserle cirpilir daha sonra soguyan pudingimize katilirmikserle guzelce cirpilirken labne peyniri veya mascarpine de ilave edilir guzel bir kivam alinca mikser birakilir.
Ben keki bir gün önceden hazirliyorum keki kesmesi daha kolay oluyor!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir .
Hazirladigimiz cikolatali ara krema sekerli sütle islatilan kekin üzerine sürülür daha sonra 2. ara krema cikolatali kremanin üzerine sürülür ve üst parca kapatilir ve üst parca da sütle islatilir,krema ile pastamizin hertarafi kaplanir krema siringasi ile de süslenir pastamizin kenarlari file bademle kaplanir.Renkli marzipan hamurlari ile balonlar yapilir ve kesilir pastamizin üzerine yerlestirilir.eger yaziyi erimis cikolatayla kendiniz yazmak istiyorsaniz kuvertür cikolatayi benmari usulu eritip kalin bir buzdolabi posetine doldurup posetin sivri olan kosesinin birine bir kürdan yardimi ile ince bir delik acilip el yazisi ile pastamizin üzerine istedigimiz seyleri yazabiliriz.veyaa benim yaptigim gibi bulabilirseniz hazir harfler alip yerlestirebilirsiniz.,.Buzdolabinda 1 gece bekletilir.Kesilerek servis yapilir.

AFIYETLER OLSUNNN!!!!!!!!!!!!!!!!

5 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım merhaba,
nefıs gorunuyorlar elerıne saglık. sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

Pastalar harika görünüyor..:))
Tariflerinide bekliyoruz..

Ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

Hayirli bayramlar canim

SOFRAM dedi ki...

Canım bayramını kutluyor, daha nicelerini de sevdiklerinle birlikte geçirmeni diliyorum, sevgilerimle öptüm canım...

Özlem Ceylan dedi ki...

cok tesekkurler ediyorum guzel ziyaretleriniz icin sevgili Banu,ayca,Nihan,Fatma ABlacigim ve kizilcik surubu sizlere de hayirli bayramlar diliyorum,sevgiler