29 Temmuz 2008 Salı

MIRAC KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN

Image Hosted by ImageShack.us


Receb-i Şerif'in 27.gecesi Miraç Gecesidir. Bu gecede Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet Namazı kılınır. Her rekatte Fatiha-i Şerife'den sonra 10 İhlas-ı Şerif(Kulhü) okunur. 2 rekatte bir selam verilir.

Bu namaza niyet şöyledir: Ya Rabbi, rızayı şerifin için niyet eyledim namaza . Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-ü Zişan efendimiz hürmetine ben aciz kulunu affı ilahine , feyz-i ilahine ve rızayı ilahine mazhar eyle.

Namazdan sonra ;
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa "Sübhanallahi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l- aliyyi'l-azîm.
-100 İstiğfar(Estağfirullâhil azim ve etûbü ileyk.)
-100 Salavati Şerif (Allahümme Salli alâ seyyidina muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed) okunup dua edilir.

Bu namazda ihlas-ı şerifeler 100'er tane okunur yada bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa bu namazın feyz ve bereketi ile huzuru ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

Miraç gecesinden sonraki gün mutlaka oruçlu olunmalıdır.O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 ayetel kürsi, 5 kulyâ eyyühel kafirûn, 5 ihlas-ı şerif, 5 felak, 5 nas sureleri okunur.

Kaynak:Dua ve ibadetler , Fazilet Neşriyat

Kandiliniz Mübarek Olsun

1 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Özlemcim geçmiş miraç kandilin mubarek olsun canım RABBİM hayırlara vesile etsin.
Gül reçelinin mis gibi kokusunu sanki hissettim ne mutlu o harika gülleri bulup reçel yapmışsın görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık ALLAH iyi günlerde yemek nasip etsin kucak dolusu sevgiler canım