16 Ekim 2010 Cumartesi

Visneli Tavuk gögsü

visneli tavuk gogsu
VISNELI TAVUK GÓGSÜ

Üzerine ve kenarina:
400 gr lange vingers ( kedi dili bisküvisi)
bisküvileri islatmak icin 2 su bardagi süt
1 paket vlaai vulling veya 1 sise visne ve suyu
Pudink malzemeleri:
1 litre süt
4 corba kasigi un(tepeleme)
2 corba kasigi misir nisastasi (tepeleme)
1 su bardagi seker
2 parca damla sakizi
75 gr tereyagi
1 su bardagi kadar iri ceviz
yarim cay bardagi damla cikolata
Hazirlanisi: tereyagi tencereye alinir ve eritilir,un ve nisasta ilave edilip 3-4 dakika karistirarak kavrulur.Daha sonra seker ve süt ilave edilip ,tencere atesten alinir,güzelce karistirilip unun topaklanmasi onlenir.Tekrar atesin üzerine alinip karistirarsak orta ateste koyulasip kaynayana kadar pisirilir.Daha sonra damla sakizlari ezilerek pudinge ilave edilir ve bir legene alinan pudink mikserle 10 dakika cirpilir.
20 cm capinda bir kelepceli kalibin taban kismi cikarilip cember,servis tabaginin ortasina oturtulur.
Bir tabaga 2 bardak süt bosaltilir, kedidili bisküviler arkali onlü cabuk cabuk islatilip cemberin ic kismina uzun uzun dizilir, kedidili bisküvilerin sekerli taraflari dis tarafa bakacak sekilde dizilir. cemberin ic kismi tamamen kedidili bisküví ile kapatildiktan sonra 4-5 adet bisküvi de sütle islatilip kalibin taban kismina dizilir.üzerine de iri ceviz taneleri serpistirilir,damla cikolata serpilir daha sonra hazirlanan pudink cemberin ic kismina bosaltilip yayilir,tekrar 4-5 kedidili bisküvi sütle islatilip pudinkin üzerine dizilir ayni sekilde iri ceviz zparcalari ve damla cikolata serpilir..Kalan pudink de bisküvilerin üzerine yayilip buzdolabina kaldirilir daha sonra visneli hazir sos üzerine yayilip bir gece bekletilir,Servis yapmadan once kelepceli kalip yavasca cikartilip,kirmizi kalin organze serit baglanir benim evde olmadigi icin acele ile baska bir serit kullandim..
Püf noktasi:: kedidili bisküvileri syte batirilip hemen cikartilmali bekletildiginde erir gider...Eger vlaai vulling bulma imkani yoksa bunu sizde yapabilirsiniz kavanozdaki taneli visnesuyu nu alip 1 bucuk su bardagi visne suyunu,1 bucuk corba kasigi misir nisastasi ve 2 corba kasigi toz seker ile karistirarak pisirilir,kaynayip koyulasinca ocaktan alinir,visne taneleri de pudingin icine ilave edilir ve karistirilir.. bu karisimi tatlinizin üzerindekullanabilirsiniz...
Afiyet olsun!!!
visneli tavuk gogsu2

12 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş.aancak hazırlanışı bölümünü göremiyorum.acaba benim bilgisaarımdamı bir sorun var.

Özlem Ceylan dedi ki...

selam aniden internet koptu henuz ekleyemedim birazdan eklerim insallah..

fuat gencal dedi ki...

Süper bir görüntü çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık. Tarifinide eklerseniz ben deneyeceğim.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Tek kelime ile :nefis görünüyor! :)

lezzet sarayı dedi ki...

görüntü muhteşem ellerine sağlık

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık özlem ciğim,harika görünüyor,sevgiler....

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

çok güzel, sunum harika, ellerine sağlık....

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba sevgili yesim Ziyaretin icin cok tesekkürler, güzel yorumun icin cok tesekkürler..Rica ederim caanim Nice senelere blogspot la hep birlikte ulasmak dilegiyle insallah bende seni kocaman öpüyorum sevgiler..

Özlem Ceylan dedi ki...

Haticecigim canim tesekkürler..sevgiler

Özlem Ceylan dedi ki...

sevgli Zencefil ve tarcin ziyaretiniz ve güzel yorumunuz icin tesekkürler..

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir pasta
ellerine sağlık vişneli tatları çok severim
sevgiler

Marifetliyizbizscrap dedi ki...

beğendiyseniz size bitane daha yaparım laptoplarda kenarları beyaz olarak görünüyormuş
bende laptopların ölçüsüne göre yapıyorum beyazlıklar olmuyor hem yeni pasta resimleri indirdim ne zaman isterseniz yaparım bu arkaplanı nursel hanım beğendi aldı bu arada beğendiğinize sevindim