tag:blogger.com,1999:blog-9057804232883353168.post6195380749159455755..comments2023-10-30T10:02:17.944+01:00Comments on Zehra50: Cikolata transfer jelatini (chocola transfer sheet) ile cikolatali yas pastaÖzlem Ceylanhttp://www.blogger.com/profile/15400162985876195139noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-9057804232883353168.post-6247329036146402082012-01-25T08:26:54.860+01:002012-01-25T08:26:54.860+01:00iyi gunler sevgili ziyaretcim keske ismini de yazs...iyi gunler sevgili ziyaretcim keske ismini de yazsaydin size hitap etmem daha kolay olurdu.. transfer sheets de boyle bir durum oldugunu bilmiyordum uyardiginiz icin tesekkurler.. zaten ertik satisi da yok kullanamam..<br />kirmizi boyaya gelince evime e 120 icinde olan yiyecek,icecek seker,cikolata bile almam benim kullandigim boyalar e 124 bu konuda bende bilgi sahibiyim turkce olarak ben zaten butun e numaralarini eklemistim bloguma..<br /><br />E120(i) Karmijn <br />E120 (ii) Cochenille. karmijnzuur <br />CI 75470<br />Oorsprong: <br />Natuurlijke rode kleurstof, gewonnen uit de schildluis Dactylopius coccus, die leeft op verschillende soorten schijfcactussen. E120 (i) is de pure kleurstof, E120 (ii) het ruwe extract. Zie ook hier.<br />Functie en eigenschappen: <br />Rode kleurstof. Zeer goed oplosbaar in water.<br />Producten: <br />Zeer veel producten<br />Acceptabele dagelijkse inname (ADI) : <br />Tot 5 mg/kg lichaamsgewicht.<br />Bijwerkingen : <br />Geen bijwerkingen in de gebruikte concentraties. Een effect op hyperactiviteit bij kinderen is beschreven in een paar gevallen. Wel zorgt het voor contactallergie op de huid bij gebruik in cosmetica.<br /><br /><br />Dieetbeperkingen : <br />E120 wordt gewonnen uit insecten en kan dus niet gebruikt worden door veganisten, vegetariers en diverse religies.Özlem Ceylanhttps://www.blogger.com/profile/15400162985876195139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9057804232883353168.post-78571215319541113042012-01-23T23:45:10.458+01:002012-01-23T23:45:10.458+01:00iyi aksamalr zehra hanim pastalarini ve diger tari...iyi aksamalr zehra hanim pastalarini ve diger tariflerinizi cok begenerek izliyorum sizde yurt disinda yasiyormussunuz bende almanyada yasiyorum.Yanliz size bir sorum var,Cikolata transfer jelatini kemik tozundan yapildini da biliyormusunuz yani pis hayvanin kemiginden veya mundar inek kemiginden jelatin kemik tozundan yapiliyor ve pastalarinda fark etdigim gibi kirmizi boyada kullaniiyorsunuz E120 dikkat edin. Koşineal kırmızı boya, daha doğru ekstraksiyon kırmızı ölçekli böceklerin kurutulmuş, döllenmiş dişi elde edecek sadece hayvanların boya olduğunu. Bu boya diğer şeylerin yanı sıra kullanılan reçel, jöle ve meyve karışımları, şekerleme, likör, kırmızı damarlı peynir,kirmizi renkli salam ve sosis için kullaniliyor.selamlar.Anonymousnoreply@blogger.com