Bu tuzlu kurabiyr Oktay ustaya ait bir tarif.Bu tarifi de size denemenizi öneririm cünkü kitir kitir ve agizda dagilan bir tarif ben cok begendim.Tadanlar da cok begendiler.
CATAL
CATAL
Malzemeler;
100gr tereyagi
1 yumurta(ben 2 kullandim)
yarim cay bardagi yogurt
yarim cay bardagi sut
1 caybardagi sivi yag
1 corba kasigi toz seker
2 corba kasigi sirke
1 tatli kasigi mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
cörek otu
aldigi kadar un
Yapilisi;
Karistirma kabina once yumusak tereyagi alinim elle yogrulur,sonra yumurta aklari,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir)yogurt,sut,aivi yag,sirke,toz seker,mahlep,kabartma tozu ve un ilave edilip guzelce yogrulur.yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde ettikten sonra dinlenmek uzere bir kenarda bekletilir.Hamurdan parcalar koparilip uzun cubuklar yuvarlanir ve sekil verilir uzerine yumurta sarisi surulup cörek otu serpilir.önceden isitilmis190c lik firinda alti ustu guzelce kizarana kadar pisirilir.
Firindan alinip soguyunca servis yapilir .Agzi guzel kapanan bir kapta uzun sure taze kalabilir.
AFIYET OLSUN!!!
100gr tereyagi
1 yumurta(ben 2 kullandim)
yarim cay bardagi yogurt
yarim cay bardagi sut
1 caybardagi sivi yag
1 corba kasigi toz seker
2 corba kasigi sirke
1 tatli kasigi mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
cörek otu
aldigi kadar un
Yapilisi;
Karistirma kabina once yumusak tereyagi alinim elle yogrulur,sonra yumurta aklari,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir)yogurt,sut,aivi yag,sirke,toz seker,mahlep,kabartma tozu ve un ilave edilip guzelce yogrulur.yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde ettikten sonra dinlenmek uzere bir kenarda bekletilir.Hamurdan parcalar koparilip uzun cubuklar yuvarlanir ve sekil verilir uzerine yumurta sarisi surulup cörek otu serpilir.önceden isitilmis190c lik firinda alti ustu guzelce kizarana kadar pisirilir.
Firindan alinip soguyunca servis yapilir .Agzi guzel kapanan bir kapta uzun sure taze kalabilir.
AFIYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder