Bu lezzeti bir ev ziyaretinde yiyip cok begendim ve hemen tarifini aldim..ev sahibi arkadasim kakaolu biskuvi yerine hindistancevizi kullanmisti ama ben kakaolu biskuviyi daha cok yakistirdim..
Sadrazam Lokumu
malzemeler: 1su bardagindan az eksik un,
1 litre sut
1 bardak seker
yarim kasik tereyagi,
1 paket vanilya
kakaolu biskuvi,
250 gr mascarpone (italyan peyniri)
Yapilisi:
un,sut,seker,vanilya, bir tencereye alinip karistirarak pisirilir.Pudink kaynayinca icine yag ilave edilip karistirarak eritilir daha sonra ocaktan alinip mikserle 5 dakika cirpilir... kakaolu biskuvi robotta cekilip kare firin tepsisinin icine serilir..Mikserle cirpilan pudink de dikkatlice kakaolu biskuvi kirintilarinin uzerine ince bir sekilde yayilir.. 2-3 saat Buzdolabinda bekletilir.. daha sonra mascarpone peyniri tepsinin icindeki puding in uzerini tamamen kaplayacak ,ince bir sekilde peynir surulur daha sonra tepsideki pudink rulo yapilacak sekilde kesilip rulo yapilir peynir surulmus kisim rulonun icine gelecek sekilde yapilan rulolar servis tabagina alinip buzdolabinda muhafaza edilir..
AFIYET OLSUN !!!
#sadrazamlokumu#sutlutatlilar#hafiftatlilar#padisahlokumu#
5 yorum:
Çok severim nefis bir tatlı,ellerinize sağlık.
Tesekekurler Sevgili Canan cok hafif bir tatli bende cok seviyorum :)
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
HARİKA GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI AKŞAMLAR
Ellerize saglik cok lezzetli gozukuyor :) Ben de bu tarifi denemek istiyorum ve bu konuda bir sorum var. Puding'i doktugunuz tepsinin boyutunu ogrenebilirmiyim?
Sorumu cevaplarsaniz cok sevinirim.
Selamlar, Mihri.
Merhaba Mihri hanim tepsim 34-39 buyuklugunde firin tepsisi..kolay gelsin..
Yorum Gönder