21 Nisan 2013 Pazar

Mandalinali kwark taart..


mandalinali alman pastasi

Gercekten cok nefis hafif lezzetli bir pasta herkese tavsiye ediyorum mutlaka deneyin..

Mandalinali Kwark taart


Mandalinali kwark taart alman tarifi
  3 tane yumurta 
2 Alman fincanı seker(nescafe fincani)

1 fincan siviyag(nescafe fincani)
1 fincan fanta(Nescafe fincani) (veya herhangi bir asitli portakal suyu)

1 vanilya

1 kabartma tozu

3 fincan  un(nescafe fincani)
Ust malzemeleri
250 gr kwark (yerine hazir suzme yogurt da kullanilabilir..)

2 kutu slagroom (kutu krema)

1 vanilya

1 corba kasigi pudrasekeri

2 kutu mandalina(eger isterseniz daha slkl dizmek icin siz 3 kutu  da kullanabilirsiniz..

En ustteki kisim icin malzemeler

2 paket vanilyali pudink (cirpmak icin olan)
2 su bardagi  mandalin suyu veya (appelsientje citrus)

Yumurta ile sekeri 5 dakika cirpalim daha sonra  siviyag,fanta, ilave et ve gene cirp sonra toz malzemeleri eleyerek ilave edelim un,kabartma tozu,vanilya.. daha sonra butun malzeme karisana kadar cirpiyoruz ve yagladigimiz buyuk boy borcam dikdortgen tepsiye  hamurumuzu dokup 175-180 C derecede  20-25 dakika firina bagli olarak alti ustu kizarana kadar pisiriyoruz..

kekimiz soguduktan sonra  mandalinalarin suyunu suzup tek tek yanyana gelecek sekilde bosluk kalmayacak sekilde kekimizin uzerine diziyoruz..
daha sonra kutu kremayi 2 paket  krema sertlestirici ile ve 1 vanilya,1 corba kasigi pudrasekeri  ile mikserle cirpiyoruz..kremamiz koyulasinca kwark i katip gene cirpiyoruz karistirana kadar daha sonra dizdigimiz mandalinanin uzerini kapatacak sekilde guzelce yayiyoruz ..

en ustteki kisim icin bir kaba 2 bardak meyvesuyumuzu aliyoruz daha sonra vanilyali pudinkleri ilave edip cirpiyoruz koyulasana kadar 2-3 dakika cirpilip  kremamizin uzerine  kasikla guzelce yayilir butun pastamizin uzeri kapatilir.. Buzdolabinda muhafaza edilir..Dilimlenerek servis edilir..
AFIYET OLSUN!!


mandalinali alman pastasi mandalinali alman pastasi
mandalinali alman pastasi mandalinali kwark taart

Hiç yorum yok: