26 Mayıs 2007 Cumartesi

TUZLU CUBUKLAR




Ayrica nekadar ince cubuklar yaparsan o kadar citir citir olur.

TUZLU CUBUKLAR

Malzemeler;1 paket tereyagi
;1 su bardagisiviyag
;1 su bardagi sut
;1 tatli kasigi seker
;1 tatli kasigi tuz
;2 yumurta(sarisi uzeri icin ayrilir)
;1 paket kabartma tozu
;aldigi kadar un
;ayrica uzerine atmak icin hashas tohumu
Yapilisi; Oda sicakligindaki tereyagi,sut,yumurta aki,siviyag,tuz,seker,kabartma tozu karistirilir.Un yavas yavas yedirerek yogrulur. Yumusak bir hamur elde edilir.Hamur elimizi birakana kadar yogrulur.20 dakika dinlendirilir.Daha sonra tezgahin uzerinde ince uzun cubuklar yapilir istediginiz uzunluklarda kesilir.Tepsiye dizilir uzerine yumurta sarisi surulur, hashas atilir onceden isitilmis firinda 200c de alti ustu kizarana kadar pisirilir.puf noktasi;hamur sert olursa yuvarlanirken kopar ve sekil vermek zor olur hamur yogrulurken ele birparca alip yuvarlaniyormu diye bakilir.
NOT;Vermis oldugum olculerle yaklasik 5 firin tepsisi cubuk elde edebilirsiniz .Size tavsiyembu olculerin once yarisini deneyin .Ayrica hamur yumusak olmali ama ele yapismamali yumusak hamura cubuk seklini vermek kolay oluyor.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: