30 Eylül 2007 Pazar

GÜL TATLISI 2



Ben 2 degisik tarifle gul tatlisi yaptim ve sizinle paylasmak istiyorum.
GUT TATLISI
Malzemeler;
1 kahve fincani irmik
1 cay bardagi tereyagi,
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
2 kasik pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
Serbeti;
4 su bardagi su
3 su bardagi seker
1 paket vanilya
az limon
Yapilisi;
Butun hamur malzemeleri bir kapta karistirilir ve un azar azar ilave edilip yumusak bir hamur yapilir.20 dakika dinlendirilen hamur 2 ye ayrilir merdane yardimiyla hamur ince bir sekilde acilir ve cay bardagi ile kesilir yuvarlaklar resimdeki gibi yerlestirilir ve rulo yapilip hafif bastirilir ve yuvarlanir bicakla kesilir,tepsiye dizilir.
Serbet malzemeleri karistirilir ve dusuk ateste kaynatilarak hafif koyulasinca limon ve vanilya ilave edilir.serbet sogutulur .Uzerine arzu ederseniz yumurta sarisi surebilirsiniz.170c de isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikan gullere soguk serbet dokulur.Tatlilar soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!









Hiç yorum yok: