28 Ekim 2007 Pazar

ELMALI TURTA


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler




ELMALI TART
Malzemeler;


2 yumurta


200gr tereyagi


1,5 cay bardagi seker


1/2 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


yeteri kadar un


3 elma


1 cay bardagi ceviz ici


1 cay kasigi tarcin


2 corba kasigi seker


2 corba kasigi ayva receli(sadece ayva taneleri)(arzuya gore)


Yapilisi;






  • önce elmalar soyulur ve kucuk kucuk dogranir.Ayva recelinin suyu guzelce suzdurulur ve sadece ayva parcalari kullanilir.seker,ceviz,tarcin hepsi birden guzelce karistirilir.



  • Hamuru yogurmak icin Once yumusak tereyagi,seker iyice yogrulur,yumurtanin biri ve digerinin aki ilave edilir,kabartma tozu,vanilya ve yavas yavas un ilave edilip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamur 2ye ayrilir 1/3 u uzerine,2/3 u de tabanina kullanilir.yaglanip unlanan kelepceli kaliba hamurdan ayrilan buyuk kisim ellerle bastirarak serilir ve kenarlarda yuksek birakilir.Hamurun uzerine hazirlanan elmali harc guzelce serilir.



  • Diger hamur parcasi uzun cubuklar yapilip elmalarin uzerine guzelce serilir.uzerine yumurta sarisi surulup 180c lik onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.



  • Pisen tartimiz soguduktan sonra servis yapilir.



  • AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: