Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler
ELMALI TART
Malzemeler;
Malzemeler;
2 yumurta
200gr tereyagi
1,5 cay bardagi seker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yeteri kadar un
3 elma
1 cay bardagi ceviz ici
1 cay kasigi tarcin
2 corba kasigi seker
2 corba kasigi ayva receli(sadece ayva taneleri)(arzuya gore)
Yapilisi;
- önce elmalar soyulur ve kucuk kucuk dogranir.Ayva recelinin suyu guzelce suzdurulur ve sadece ayva parcalari kullanilir.seker,ceviz,tarcin hepsi birden guzelce karistirilir.
- Hamuru yogurmak icin Once yumusak tereyagi,seker iyice yogrulur,yumurtanin biri ve digerinin aki ilave edilir,kabartma tozu,vanilya ve yavas yavas un ilave edilip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamur 2ye ayrilir 1/3 u uzerine,2/3 u de tabanina kullanilir.yaglanip unlanan kelepceli kaliba hamurdan ayrilan buyuk kisim ellerle bastirarak serilir ve kenarlarda yuksek birakilir.Hamurun uzerine hazirlanan elmali harc guzelce serilir.
- Diger hamur parcasi uzun cubuklar yapilip elmalarin uzerine guzelce serilir.uzerine yumurta sarisi surulup 180c lik onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
- Pisen tartimiz soguduktan sonra servis yapilir.
- AFIYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder