Bu guzel kek benim favori keklerimden dir coook severim ve tavsiye de ederim.
Tepsim;27-40cm buyuklugunde yani orta buyuklukte bir tepsi.
INCIRLI KEK
Tepsim;27-40cm buyuklugunde yani orta buyuklukte bir tepsi.
INCIRLI KEK
Malzemeler;
5 Yumurta
Yarim su bardagi seker
1/2 cay bardagi sivi yag
2 cay kasigi kabartma tozu(Tepeleme)
9 tane kuru incir
1 cay bardagi kalin ceviz ici
1 tatli kasigi Tarcin
1 paket vanilya
Az limon suyu
1,5 su bardagi un(eger civik ise biraz daha ilave edilir)
Krema si icin;
4 su bardagi sut
5 corba kasigi nisasta
1 cay bardagi seker
vanilya
suslemek icin tarcin
Yapilisi;
Once kuru incirler kaynatilmis suya islatilir ve yumusayana kadar bekletilir.Sonra sudan cikarilip bir kagit havluya silinir suyu alinir, kup kup dogranir ve una bulanir bir kenarda bekletilir.
Yumurtalar bir cirpma kabina alinir az tuz,ve sekerin tamami ilave edilerek mikserle cirpilir iyice kopuk kopuk olunca un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir,kabartma tozunun uzerine limon suyu ilave edilir (bir kac damla)kek mikser birakilir ve elde bir tahta kasikla karistirilarak un iyice yedirilir,Sivi yag ,vanilya iri ceviz ici parcalari ,tarcin ve incir ilave edilir Karistirilir onceden yaglanip unlanan tepsiye dokulur ve onceden isitilmis 170c firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan alinip sogumaya birakilir.
Bir tencereye sut,nisasta,vanilya ve seker konur ve karistirarak pisirilir.Kaynayip koyulasinca ocaktan alinir ve kekin uzerine esit sekilde dokulur.Soguyunca uzerine bir strec foli kapatilir ve buzdolabinda saklanir.Servis yaparken de kesilir ve uzeri tarcinla suslenir.
AFIYET OLSUN!!!
5 Yumurta
Yarim su bardagi seker
1/2 cay bardagi sivi yag
2 cay kasigi kabartma tozu(Tepeleme)
9 tane kuru incir
1 cay bardagi kalin ceviz ici
1 tatli kasigi Tarcin
1 paket vanilya
Az limon suyu
1,5 su bardagi un(eger civik ise biraz daha ilave edilir)
Krema si icin;
4 su bardagi sut
5 corba kasigi nisasta
1 cay bardagi seker
vanilya
suslemek icin tarcin
Yapilisi;
Once kuru incirler kaynatilmis suya islatilir ve yumusayana kadar bekletilir.Sonra sudan cikarilip bir kagit havluya silinir suyu alinir, kup kup dogranir ve una bulanir bir kenarda bekletilir.
Yumurtalar bir cirpma kabina alinir az tuz,ve sekerin tamami ilave edilerek mikserle cirpilir iyice kopuk kopuk olunca un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir,kabartma tozunun uzerine limon suyu ilave edilir (bir kac damla)kek mikser birakilir ve elde bir tahta kasikla karistirilarak un iyice yedirilir,Sivi yag ,vanilya iri ceviz ici parcalari ,tarcin ve incir ilave edilir Karistirilir onceden yaglanip unlanan tepsiye dokulur ve onceden isitilmis 170c firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan alinip sogumaya birakilir.
Bir tencereye sut,nisasta,vanilya ve seker konur ve karistirarak pisirilir.Kaynayip koyulasinca ocaktan alinir ve kekin uzerine esit sekilde dokulur.Soguyunca uzerine bir strec foli kapatilir ve buzdolabinda saklanir.Servis yaparken de kesilir ve uzeri tarcinla suslenir.
AFIYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder