17 Ekim 2007 Çarşamba

PATLICAN YEMEGI



PATLICAN YEMEGI

Malzemeler;
1kilo kemer patlican
200 gr et
5-6 domates
1 sogan
1 -2 yesil biber
6-7 dis sarmisak
1 corba kasigi karisik salca
yeteri kadar sivi yag
pul biber,karabiber,tuz
Yapilisi;
et kup kup dogranir ve kucuk bir tencereye konur ve kavrulur once suyu cektirilir,sonra sicak su dokulur ve yumusayana kadar pisirilir.
Patlicanlar alacali soyulur ve kucuk kucuk kupler halinde dogranir eger cekirdekliyse tuzlu suda bekletilir ve acisi cikarilir cekirdekli degilse sadece yikanir ve bir tencereye yag dokulur,sogan kucuk kucuk dogranip kavrulur.biber de dogranip kavrulur salca ilave edilir ve o da kavrulur.Patlicanlar ilave edilir ocak kisilir ve karistirarak patlicanlar da kavrulur daha sonra yeteri kadar su dokulur(Patlicanlari gecmeyecek sekilde)Tuz ve baharat ilave edilir ve tencerenin agzi kapatilir.Patlicanlar pisince onceden pisirdigimiz et uzerini kaplayacak sekilde yayilir,sarmisaklar da kucuk kucuk dogranip serpistirilir,domatesler de kucuk kucuk dogranir ve etin uzerine yayilir hic karistirmadan az tuz ilave edilir ve tencerenin kapagi kapatilip 10 dakika daha pisirilir ve ocak kapatilir yemek biraz iliyinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: