19 Ocak 2008 Cumartesi

BROWNI TADINDA YAS PASTA ve PDCST ETKINLIGI 10




Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri







Etkinlige ev sahipligi yapan arkadasimiza http://womentuana.blogcu.com/ tesekkurler ediyorum ve degisik bir yaspasta tarifi ile etkinlige son gün katiliyorum.


Bu yaspastayi 2-3 defa yaptim son olarak da bir siparis üzerine hazirlamistim cikolata eritip pandispanya hamurunun icine katildigi icin yogun bir cikolata tadi var ben ve tadina bakan arkadaslarim cok begendiler,..Tarif olarak SACHER Tarifini kullandim Kekimiz pistikten sonra biraz sert ve agir gelebilir size ama sütle islatilinca yumusacik oluyor ve tadi ayni browni ye benziyor...


BROWNI TADINDA CIKOLATALI YAS PASTA


Malzemeler:


6 yumurta


1 su bardagi seker


3 corba kasigi kakao


1 paket kabartma tozu


1 su bardagi un


1 corba kasigi misir nisastasi


200g cig krema(slagroom)


100gr bitter cikolata


100gr sütlü cikolata


Kremasi:


2 paket kutu krema,


2 poset krema sertlestirici(klop-fix)


2 poset vanilya


1 corba kasigi pudra sekeri


1 cay bardagi süt


1 poset krem santi


ISLATMAK ICIN


1 su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker




  • YAPILISI:

  • Ilk olarak bir tavaya cig krema alinir ve ocak yakilir,cikolata parcalanir ve ilave edilir.karistirarak erimesi saglanir krema kaynamadan veya kaynar kaynamaz hemen ocaktan alinir.Bir kenarda sogumasi saglanir.

  • NOT!!!Bu hazirladigimiz cikolatali karisim 2 ye bölünür ve yarisi pandispanyamizin icine katilacak diger yarisi 1 saat dip frize konur,cikarilinca mikserle cirpilarak koyulastirilir.BU HAZIRLADIGIMIZ KREMANIN ADI GANAJ!!!!Pandispanyamizin ara katina sürecegiz!!
  • Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir ve beyazlarla,sarilar birlestirilip mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
  • Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir,eritilen cikolata da ilave edilip yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.

  • 3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.


  • Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda1-2 saat bekletilir.Krem santi ve süt de cirpilir ve o da buzdolabinda muhafaza edilir,cikarildiginda krema ve kremsanti karistirilir.


  • Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir .

  • Kekimizi islatmak icin önce süt ve seker karistirilir.Daha sonra kesilen kekin önce alt parcasi islatilir süt bir kasik yardimi ile her tarafine gezdirilir.Sonra hazirlanan GANAJ (2 kasik ayrilir,pastamizin üzerini süslemek icin)kekimizin üzerine yayilir,daha sonra kremsantili,kremali karisim kekimizin arasina sürülür,kekimizin üst parcasi ters cevrilir önce ic kismi sütle islatilir,sonra tekrar ters cevrilip kremamizin üzerine kapatilir,kekimizin üst kismi da heryari islanacak sekilde sekerli sütle islatilir.Kalan krema kekimizin üzerine sürülür.


  • Ayrilan ganaj yagli kagittan bir külah yapilarak icine doldurulur,sonra resimdeki gibi kekimizin üzerine ortadan baslayarak icten disa dogru resimdeki gibi gezdirilir ve bir kürdan yardimi ile orta kisimdan baslayarak disari dogru bir cizgi cekilir,arada bir mesafe birakilip bu sefer disardan iceri dogru bir cizgi cekilir,pastamizin üzerine esit araliklarla ayni islem tekrarlanir...resim pek guzel cikmadi ama insallah sonraki sefer daha guzel cekerim





  • Buzdolabinda bekletilip servis yapilir.

AFIYETLER OLSUN



1 yorum:

karamelam dedi ki...

elinize sağlık çok şık gözüküyor. arapça ilahiler benim de favorimdir. zevkle dinliyorum. teşekkürler...