2 Şubat 2008 Cumartesi

Porselen Demlik cay Saati Tarifleri etkinligi 12

Mercimekli icli

Porselen demlik cay saati tarifleri etkinligine bir kac seferdir katilmamistim bu seferde yesil mercimekli,icli köfte ile katiliyorum etkinlige ev sahipligi eden sevgili arkadasimiz http://tarifdunyasi.blogcu.com/ kendisine kolayliklar diliyor ve beni de davet ettigi icin tesekkurler ediyorum.

Bu tarifi arkadasim MENEKSE den aldim ve hemen denedim önce kiymali olarak hazirladik.Daha sonra arkadasim yesil mercimek de bu icli köfteye cok yakisiyor dedi,ben de merakimi gidermek icin o aksam hemen denedim büyüklügünü istediginiz gibi ayarliyabilirsiniz ben kücük kücük hazirladim ve 45-50 adet icli köfte elde ettim.Esim ve oglum cok begendiler.Acili biber sosu ile veya tereyaginda eritilmis pulbiberle cok yakisiyor.ayrica limon suyu ile karistirilmis ,ezilmis sarmisagi da öneririm...

YESIL MERCIMEKLI ICLI KÖFTE

Malzemeler;

(DIS MALZEMELERI)

5 adet orta boy patates

2 su bardagi cig koftelik bulgur

1 su bardagi irmik

1 yumurta

1/2 su bardagi un

2 corba kasigi domates,biber salcasi karisik

tuz,arzuya göre baharat

(IC MALZEMELERI)

500gr kiyma

1 su bardagi yesil mercimek

1 adet sogan

1 corba kasigi karisik salca

karabiber,pulbiber,tuz

1su bardagi iri ceviz parcalari

YAPILISI:

Önce yesil mercimegi 2 su bardagi su ile haslayalim suyunu cekmeden yani tamamen pisip yumusamadan ,(mercimekler biraz sert olmali)ocaktan alalim.

Bir tavaya az siviyag alip sogani kavuralim,kiymayi ilave edip kavurmaya devam edelim.Kiyma güzelce kavrulduktan sonra salcasini ilave edelim ve karistiralim.yesil mercimekleri ilave edip baharat,tuz ilavesini de yaptiktan sonra karistirip ocaktan alalim,cevizlerini ilave edelim..

Patatesleri kabuklarini soyup haslayalim,onlar haslanirken kullanacagimiz cig köftelik bulguru az sicak su ile kabartalim.Daha sonra patatesleri güzelce ezerek kabaran bulgurla karistiralim,irmigi de ilave edip agzini kapatalim.Patatesin sicagi ile yumusayan irmik ve bulgura salcayi,yumurtayi,unu , baharatlari ve tuzu ilave edip güzelce yoguralim.Elle sekillendirilecek bir hamur kivamina geldiginde ayni büyüklükte yuvarlak toplar yapip toplarin herbirini elimizle oyarak ic malzemesini ortasina koyup güzelce kapatalim .

Daha sonra onceden isitilmis sivi yagda acik kahverengi rengini alana kadar kizartalim.

!!!!!!!!!!!Ben icli kofteleri birer kizartmalik olacak sekilde torbalara koyup dondurdum.lazim oldukca cikarip kizartacagim.


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


7 yorum:

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik bayilirim ben bunlara nefis gorunuyorlar

kornet kullahlarini ben eminonunden aldim ama www.pastamalzemeleri.com dada satiliyor siteye uye olup siparis verirsen eve teslim ediyorlar sevgiler canim

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Özlem cim nasıl canım çekti bilsen en sevdiğim yemeklerden biri aslında yapmaya üşenmiyorum ama çok kalabalığız çokta sevildiği için 50-60 tane yapmak gerekiyor en az ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar sevgiler canım

SOFRAM dedi ki...

Canım Özlemciğim, ellerine sağlık , içli köfteler harika olmuşlar,hiç mercimeklisini yemedim ama içli köfte her haliyle nefistir. Ben yeşil mercimeği et yerine çoğu yerde kullandım, gerçekten et lezzetinde çok güzel oluyor. Bunun da öyle olduğuna eminim.Afiyetler olsun...
Sevgilerimle öptüm canım...

SeyyAh dedi ki...

ooofff görünümleri çok güzel...
kıymalısını tercih etmeme rağmen bana içli köfte olması yeterli... Arkadaşınıza da teşekkürler...
emek ve ellerinize sağlık...
ailecek selam ve sevgiler..

Özlem Ceylan dedi ki...

Sayin Akif abicigim,guzel ziyaretiniz icin cok tesekkurler,evet dediginiz gibi icli kofte olsunda, bende mercimekli olani cok degisik buldum cok da guzel tavsiye ederim ,insallah fatma Ablam size de bu tarifi deneyip tattirir..Fatma ablam a da selamlar

Özlem Ceylan dedi ki...

Sevgili GÜl ablacigim Ve Fatma Ablacigim guzel ziyaretleriniz icin cok tesekkurler ediyorum,gercekten de cok guzel ve degisik bir icli kofte oldu insallah sizlerde denersiniz ve bana hak verirsiniz,sevgiler

Adsız dedi ki...

içli köfteyi çok severim görünümde harika mutlaka deneyeceğim emeğinize sağlık.:):)