Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Yeni Porselen Demlik cay saati tarifleri etkinligini düzenleyen arkadasimiz http://hunerlieller.net etkinlige evsahipligi yaptigi icin cok tesekkurler ediyorum ve bende etkinlige cok degisik,kolay bir tatli ile katiliyorum.
Bakarmisiniz ne kadar güzel,kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tatli bu tatliyi ilk defa OKTAY USTANIn yemek programinda ev hanimlarinin katildigi bir yarismada tatli tarifleri kategorisinde görüp denemistim,Yarismada bu tarif 1. olmustu.Üzerinden nerdeyse 4-5 sene gecmis olmasi lazim,ama ben bu tarifi cokca yaparim ön hazirligi biraz uzun sürüyordu ben onun caresini de buldum bos bir zamanimda krepleri hazirlayip dipfrize atinca her zaman kolaylikla hazirlayabileceginiz bir tatli oluyor.
SELLEK TATLISI:
Malzemeler;
1 su bardagi un
1 su bardagi süt
az tuz
2 yumurta
hamuru biraz civiltmmak icin az su
TATLININ ICINE:
1 su bardagi iri ceviz ici
1 corba kasigi seker
corba kasiginin ucu ile tereyagi
TATLININ ÜZERINE;
Bir kase bal(4-5 kasik yeterli)
1 corba kasigi tereyagi
Antep fistigi
SERBET icin;
1,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
1/4 limon
YAPILISI:
- Önce bir kaba yumurtalari kirip güzelce cirpalim.Daha sonra sütü,az tuzu ekleyelim ve karistiralim. Yavas yavas unu ilave edip karistiralim biraz akici bir krep hamuru elde etmemiz lazim yani hamur koyu olursa az su ilave edip akici bir hamur yapmamiz gerekli.Daha sonra bir teflon tavayi güzelce isitalim iyice isinincabir cay kasiginin ucu ile margarin koyalim ve 1 kepce ile hamurumuzdan alip tavaya dökelim,tavayi elimize alip sallayarak hamuru tavanin her tarafina güzelce yayalim ki kreplerimizin her tarafinin kalinligi ayni olsun kreplerimiz cok ince olmali.Krebimizi alti kizarinca bir spatula yardimi ile ters düz ederek diger tarafini da kizartalim.Bir tabaga alalim hamurumuz bitene kadar ayni sekilde diger kreplarimizi de pisirelim.
- Bir tavaya corba kasiginin ucu ile tereyagi alalim ve cevizimizi ilave edip üzerine 1 kasik sekeri gezdirip hafif kavuralim,tavayi atesten alip cevizi sogutalim.
- Kreplerin her birini teker teker üzerlerine ceviz koyarak rulo yapalim ve servis icin kullanacagimiz tabaga veya borcam tepsiye güzelce dizelim.Erittigimiz tereyagini rulo kreplerimizin üzerine gezdirelim.Akici sekilde olan bali da kreplerimizin üzerine bir kasik yardimi ile gezdirelim.
- Serbetimizi kaynatalim seker ve su 10 dakika kadar orta ateste kaynatilir serbet cok koyu olmamali,cok da civik olmamali.limonu ilave edip atesten alalim.Sicak serbeti servis yapmaya yakin rulo kreplerin üzerine düküp antep fistigi serpelim...Afiyetle yiyelim...
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
NOT:Bu tatlinin mutlaka ilik yenmesi gerekli yoksa üzerine döktügümüz tereyagi donmus oldugu icin güzel olmaz,Ayrica bir gün önceden hazirlayip servis yapmadan önce sicak serbet dökerek de kullanabilirsiniz..YANINDA BIZIM EVIN SEF ASCISI EV YAPIMI KAYMAGI ÖNERIYOR>>>>
6 yorum:
Canım merhabalar, ellerine sağlık, yine çok güzel bir tatlı yapmışsın. Bu tatlıyı Urfanın meşhur tatlısı şıllık tatlısına benzettim. Ben de sevgili celile arkadaşımızdan alıp denemiştim . Gerçekten çok lezzetli oluyor. Bu da mutlaka çok lezizdir.Kreple hem tatlı hem de tuzlu lezzetler yapmak mümkün.Seninkiler de harika görünüyor, öptüm canım, sevgilerimle...
super bisi buuuuuuuuu
Merhaba sevgili Nihan ve Fatma Ablacigim,hos geldiniz.
Fatma ablacigim bu tarifi bir yarismadan almistim ve orda da urfa ya ait bir tatli oldugunu soylemislerdi ama biraz yapilisinda degisiklikler var bilmiyorum belkide ayni tariftir sellek ve sillik,goruntu olarak biraz farklilik var ama malzeme olarak,islem olarak ayni ,sevgiler
ağzımın suyu aktı bak
ellerine sağlık sevgiler
özlemcim çok nefis bir tatlı ellerine sağlık canım her yörede farklı isimlerle yapılıyor ama lezzet hep aynı çok güzel görünüyor sunumun çok şık olmuş sevgilerimle hayırlı geceler canım
GERÇEKTEN BİRİNCİ OLACAK KADAR GÜZEL.CANIM ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE.
Yorum Gönder