31 Mayıs 2008 Cumartesi

HINDISTAN CEVIZLI KARTOPU


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu tarifi de Portakal Agacinda görmüstüm ama denemek yeni nasip oldu.
Cok pratik ve lezzetli bir tarif.denemenizi tavsiye ederim.
HINDISTAN CEVIZLI KARTOPU
Malzemeler;
3-4 su bardagi hindistan cevizi(ben 4 su bardagi kullandim)
1 su bardagi süt tozu
bir su bardagindan 1 parmak eksik pudra sekeri
200ml cig krema
az hindistan cevizi(yuvarlaklari bulamak icin)
Yapilisi:
Hindistan cevizi,seker,süttozu,cig krema, genisce bir kaba konup yogrulur.elde yuvarlanacak sekilde degilse koyu bir kivamda ise süt ilave ederek kivamini ayarlayabilirsiniz,sekil verilecek kivama gelince yuvarlak toplar yapip hindistan cevizine bulayin.servis tabagina alin.hemen servis edebilirsiniz ben buzdolabinda muhafaza ettim.
Yiyenler cok begendiler.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık,bu ölçüden kaç adet çıktı acaba.ben de yapmayı düşünüyorum cmt günü oğlumun doğumgünü.bana kendi blogumdan cevap verirseniz çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Kremayi nerden aliyorsun... hic yapmadim ama turk bakkallarda bulabilirmiyim..?

Özlem Ceylan dedi ki...

merhaba hollandada ben butun marketlerden bulabiliyorum .Türkiyede de supermarketlerde var krema olarak eger baska bir ulkede yasiyorsaniz sut ve yogurtlarin yanina bakin gunluk ve uzun ömürlü olarak mutlaka bulabilirsiniz slagroom,slag sahne-krema,cig krema bildigim isimleri .insallah bulabilirsiniz kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

merhaba
tatlilar cok guzel gorunuyor ellerine saglik bende denemek istiyorum sut tozu bildigimiz kahve icin olan suttozumu yoksa baska suttozumu aciklarsaniz sevinirim tesekkurler

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba sevgili ziyaretcim guzel ziyaretin icin tesekkurler ediyorum.ve yorumun icin.
Bu tarif icin kullandigim sut tozu kahveler icin kullanilan sut tozu degil.bu sut tozu melk poeder diye geciyor hollandaca,ben hollandada marketlerden uzun ömürlü sütlerin yanindan bulabiliyorum baska bir ulkede yasiyorsan markete gittiginde bir calisana sorarsan bulabilirsin insallah.bu toz diger kahveler icin olan sut tozu kadar yagli degil bu sut tozu yagsiz yani hollandaca !!!!!mager melk poeder !!!!olarak satiliyor kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

merhaba süt tozu yerine başka bişi kullanma imkanımız varmı acaba??

Adsız dedi ki...

merhaba tarif çok güzel bir kez yemiştim.size sorum ben türkiyede yaşıyorum süt tozu kahveler için olandan değil demişsiniz.ne olarak alacağım isim nedir aceba yardımcı olusanız sevinirim.sizin sıkı takipçinizim.başka sorumda palyaço külahlarıyla ilgili bir gün önce yapsak külahları sorun olurmu yumuşama yaparmı LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba bu tarif icin kullandigim sut tozu hollandada yagsiz sut tozu olarak geciyor turkiyede bilemem..marketlerde bir sorun belki yardimci olurlar.. palyaco kulahlari birgun onceden hazirlarsaniz yumusar bence o gun hazirlamak daha iyi bence.. ama siz hazirlayip uzerini kapatmadan ve icini doldurmadan buz dolabinda muhafaza edin eger hazirlamaniz gerekiyorsa insallah istediginiz gibi taze kalir..kolay gelsin..