11 Mayıs 2008 Pazar

MULTIFESTIJN DEN RESIMLER

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


MULTIFESTIJN sona erdi ama ben bir tyrlu resimleri toparlayip buraya ekleyemedim fotograf makinami esim türkiyeye yaninda götürdügü icin arkadaslarin fotograf makinalari ile cektigim resimlerin cok buyuk olmalari nedeniyle hepsini teker teker düzeltmek zorunda kaldim.Yavas yavas resimleri eklerim insallah.


Fuara gelince cok güzel gecti birbirinden degisik danteller,el isleri vardi.Güzel pastalar,tatlilar,borekler vardi ,pekcok isyeri kendilerini tanitmak icin stand kiralamislardi hastaneden tutun,sarraf,mutfak esyalari,baharatcilar ve daha sayamayacagim pek cok degisik stand vardi,hat yazisi,agac veya mermer uzerine isim yazisi,ebru sanati canli canli yapiliyotdu ve siparis verebiliniyordu yani hersey muhtesemdi.Veeeeee de cok yorucu 3 Mayista sadece gezmek icin gittik yani görevli degildim.Ama 4 Mayista görevli olarak gittim ve cook yoruldum o kadar kalabalikti ki ben arkadaslarimla beraber yaspasta satisi yaptim ve yogunluktan,ayakta uzun süre durmaktan ,ayaklarimin alti agrimisti,,,yaklasik 800 euroluk yaspasta sattik.


Oktay usta gelememis.Ikbal Gürpinarda gelememis ama kanal 7nin TEMEL VE DURSUN adindaki komedi,fikra canlandiran oyunculari gelmisti.Hacivat karagöz de vardi ayrica Hollandada ünlü bir Türk tiyatro grubu var REGENBOOG yani GÖK KUSAGI onlarin gösterileri oldu...Disariya cadirlar kurulmustu ve izgara,sis döner yiyecek satisi vardi onlarin resimlerini cekmedim.


Ziyaretime gelen,benimle tanismak isteyen hanimlar oldu.Cok mutlu oldum,kendilerine yaptigim pastalardan sattim.


Ayrica benimle tanismak icin gelen blogcu arkadaslarimdan http://hilalinmutfagi.blogcu.com da ordaydi kendisiyle tanistik bize satmamiz icin minik köstebek pastalar getirmisti Allah razi olsun bende onlari sattim.


Hersey cok güzeldi,hava cok güzeldi gelmeyenler cok sey kacirdilar yani.....................


Multifestijn icin 6 adet yaspasta yaptim,2 adet tiramisu ve 1 tepsi de aglayan pasta yaptim ve yaspastalarimin 4 tanesini bütün olarak sattim digerlerini de dilimleyerek sattim hepside multifestijn in basladigi ilk saatlerde tükendi.Yiyenlere afiyetler olsun diyorum..


ve pastalara geciyorum...




Bol cikolatali


Browni tadindaki yas pasta dan 2 adet yaptim ve alanlar cok begendiklerini söylediler.


Tiramisu2


2 adet tiramisu yaptim ve biri kedidili bisküvilerle digeri de pandispanyayla idi ikisi de cok begenildi.


meyveli  yas pa


meyveli yas pasta dan 3 adet hazirlamistim 2 adetinde BOTER CREM (yagli pasta kremasi) kullandim.1 tanesinde de mascarpone (labne peyniri de olur) ile krema hazirlamistim tipki tiramisu kremasi gibi.o da cok güzel olmustu.


2 adetini bütün olarak sattim,birini dilimleyip sattim.Multifestijn in ilk saatlerinde pastalari sattigimiz stande 2 bey yaklasti ve pastalara göz gezdirdiler,benim yapmis oldugum meyveli yaspastanin birini almak istediler.kendilerinin Rotterdamda pastanesi varmis ve multifestijn de onlarda stand acmislar ,Antepin yöresel yiyeceklerinden ve tatli satiyorlardi.Bana yaptigim pastayi cok begendiklerini söylediler,ve eger düsünürseniz bizim pastanede calismayi ,sizi bizim pastaneye transfer edelim dediler..Ama ben rotterdamda yasamadigimi ve 1 saatlik uzak yoldan geldigimi Zaandam da yasadigimi söyledim.Yani bu teklifi kabul edemeyecegimi söyledim ilk pastami böylece onlara satmistim ..Ne yalan söyleyim bu teklif de cok hosuma gitmisti kabul edemesemde bu teklifi ,emeklerimin takdiri gibi geldi bana,,,cok mutlu oldum..


Cikolatali yas


Bu Bol cikolatali yas pastadan da 1 adet yapmistim onu da yiyenler cok begendiler,dilimleyip sattim.Tarifni görmek icin BURAYI TIKLAYIN


aglayan pasta_e


Bu Aglayan pastayida cumartesi aksami acele acele yaptim gerci rotterdama gidene kadar cikolata sosu biraz dökülmüs ama gene de cok guzel olmustu.tarifi icin BURAYI TIKLAYIN.


multifestijn yi multifestijn yi multifestijn yi


Bu standa Multifestijn da Nermin Abla,Elmas Abla ve Arzucugumla beraber satis yaptigimiz yas pasta -kurabiye standi..


multifestijn yi multifestijn yi


Bu stan da sarmalar-dolmalar salatalar standi


multifestijn yi


Bu standa Tatli standi


multifestijn yi


Bu standa hamur isleri,börekler ve kizartmalar standi


multifestijn yi


Burasi da yiyecek satis standlarinin tam ortasinda tabaginiza aldginiz yiyecekleri oturup rahatca yiyebileceginiz masalarin bulundugu alan.,yanina cay,ayran,icecek alabileceginiz icecek standida tam karsisindaydi.


multifestijn.5


Ortalikda kimselerin olmamasi sizi yaniltmasin cok kalabalik bir kermesti ama biz sabahin erken saatlerinde gittigimiz icin bizden önce fazla gelen olmadigindan veya görevlilerin kahvalti ettiklerinden resimde kimsecikler yok yani sadece benim ve eltimin cocuklari kosup oynuyorlardi...


multifestijn7.J


Multifestijn a özel esyalar satildi havludan tutun,mutfak önlügü,masa örtüsü,esarp,daha pek cok hediyelik esya üzerinde multifestijn amblemi olan üc renkli lale ve yazi vardi..bende bir ipek esarp aldim.gecektende cok güzel..


multifestijn6.J multifestijn4.J multifestijn3.J


Multifestijn a özel hediyelik esyalar bu stand da satisa sunuldu..


multifestijn27. multifestijn8_e multifestijn9_e multifestijn10.


Bu havlu kenarlari ve bohca köseleri cok hosuma gitti ilk defa gördügümden belkide cok ilgimi cekti ve havlulara yaklasip inceledim.havlunun üzerindeki resim veya cicekler dolgu teknigiyle örülmüs ve havluya dikilmeden üzerinden pariltili kumas boyalari ile derinlik katilarak boyama yapilmis yani gölge teknigi uygulanarak boyanmis ben cok begendim...cok guzel bir fikir..havluya da cok yakismis..


multifestin18.J multifestijn25. multifestijn2.J


multifestijn20. multifestijn23.


O kadar cok havlu vardi ki kermeste hangisinin resmini cekecegimi sasirdim.hepsi de birbirinden güzeldi..


multifestijn21. multifestijn22. multifestijn24. multifestijn17. multifestijn16. multifestijn16! multifestijn15.


Cok güzel pike takimlari vardi bazilari dantel li bazilari el nakisi ile süslenmis,bazilari makina nakisi ile süslenmis.Hepside birbirinden güzeldi..


multifestijn14. multifestijn13. multifestijn11. multifestijn1_e multifestijn29. multifestijn28.


Fuar olurda NEVSEHIR tanitilmazmi?gecen seneki gibi nevsehir de bir stand acmisti ve Nevsehir Valisi,bazi yetkililer nevsehiri yani KAPADOKYA yi tanitmak icin oradalardi Fuar boyunca hergün forumlar doldurulup cekilisler yapildi,her gün bir kisiye balonla Nevsehir üzerinde gezme hakki sahiplerini buldu,bu arada Yegenim RUCHAN da bir balon gezisi kazandi..Ayrica 2 kisilik 1 hafta NEVSEHIR tatili ucak ve otel ucreti dahil olmak uzere toplamda 2000Euro degerinde ki armaganda sahibini buldu..


multiferstijn30 multifestijn31.


Fuarda Hat sanatiyla isminizi veya istediginiz baska bir yaziyi yazdirabiliyordunuz tabak veya kagit üzerine..


multifestijn19. multifestijn26.


Pek cok sarraf veya gümüscü de stand acmisti bende bu standdan bir yüzük ve birde gümüs saat aldim ikisi de cok güzel ..

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Kermesinizin mekani güzelmis hersey derli toplu,umarim cok satis yapmissinizdir,pastlarin sahane olmus eline saglik özlemcigim,resmini bir arkadasin blogunda gördüm kermeste tanismissiniz.
Bizde iki gündür insaatte olan camimizi icin kermes yapiyoruz,sizinki kadar olmasada bizlerde satis yaptik .

Her yeni ay doğuşunda bakarım ben göklere,
Şahit olurum bizi gören binlerce meleklere,
Girerler anne gibi şefkatle,en katı yüreklere.
Bilmem ki melekler annemidir...anneler günün kutlu olsun

Adsız dedi ki...

Kermesiniz harika olmuş canım
hepinizin ellerine sağlık
hayırlı bir iş için böyle etkinlikler çok sevap gerçekten
sevgiler canım kolay gelsin.