26 Temmuz 2008 Cumartesi

LUMPIA


BU cin boregi sokaklarda büfelerde satilan ve ayak üstü atistirmalik genelde herkesin sevdigi bir borektir hollandada ama icine tavuk kullandiklari icin ben hazir alip hic yemedim tarifini bulduktan sonra kendim yaptim esim cok begendi misafirlerim de oyla.bu borek aci biber sosuna batirilarak yenir.

Lumpia;
Malzemeleri 2 Paket lumpia hamuru(2×40)
Yarim paket ozel ince cin makarnasi(kadayif gibi ince)
1 yuvarlak kucuk lahana
4 pirasa
5 tane havuc
1 tane tum tavuk
250gr soya fasulyesi filizi
1 paket Mamasita(lumpia baharati)
1 paket nasi kruiden(baharat)
1/5paket kip kerri(tavuk baharati)
1 yemek kasigi sambal(aci bibersos)
NOT!!!Ben bu yukarda saydigim sebzelerin hepsini karisik olarak buldum ve oylece kullandim yani dogranmis olarak hazir aldim...Eger sizde bulabilirseniz oyle kullanabilirsiniz.

YAPILISI
Tavuk haslanir guzelcekemiklerinden ayrilir ve kucuk kucuk dogranir.Makarna kaynamis suya batirilip cikarilir ve oda biraz parcalanir.Lahana ince dogranir,az yagda hafif kavrulur,pirasa da ince dogranip ilave edilir o da kavrulur,,havuclarda rendelenip onlarda ilave edilir az yumusayinca soya fasulyesi filizi ilave edilir oda yumusayinca ocak kapatilir.genisce bir kapta butun malzemeler birlestirilir ve iyice karistirilir,baharatlar ,tuz aci biber sos ilave edilir.Hamurlar tek tek acilarak sigara boregi gibi sarilir bu malzemeyle 80 tane lumpia elde ederiz. Istedigimiz kadarini kizartir yeriz.Biz cokca yapip dipfrizinde muhafaza ediyoruz ve misafirimiz geldiginde hemen cikarip kizartiyoruz hazir oluyor.
Ama siz baharat olarak tavuk baharati ve nasi bami bulabilirsiniz kullanirsiniz.Bulamazsaniz keri,tavu baharatini mutlaka bulursunuz.afiyet olsun







Ic malzememizin gorünüsü

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba zehra abla ben gul,sitenin surekli takipcilerindenim begenerek takip ediyorum cogu tariflerini denedim fakat bu loempia harcinda mamasita baharatini ilk duydum ve gordum acaba nerden bulabilirim optum