13 Eylül 2008 Cumartesi

Kalp Seklindeki Yas pasta ve En güzel yas pasta yarismasi


Bu yas pastayi da arkadasim YASEMIN icin hazirladim arkadasim ve ailesi pastayi cok begendiler. En güzel yas pasta yarismasina da bu yaspasta ile de katiliyorum.Arkadasim SEVIL e düzenledigi bu güzel Yarisma icin tesekkurler ediyorum.Kolay gelsin diyorum. Eger pastama oy vermek isterseniz http://birdemliksohbet.blogspot.com/ adresine ugrayin... Eger benim Kalpli pastama oy vermek isterseniz BURAYA TIKLAYIN>>> ve bu sayfa daki pastamin tarifinin en altinda yildizlar var o yildizlarin uzerine tiklayarak oy vereceksiniz...
MARZIPAN KAPLI KALP YAS PASTA:
Malzemeler;
6 adet yumurta
1 Su bardagi un
2 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi
1su bardagi seker
2 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
1 paket vanilya
Uzeri icin;(
kekini islatmak icin 1 su barsagi süt-1 corba kasigi seker,1 paket vanilya
Üst Krema icin:
3 paket cig krema(slagroom,slag -sahne)3×200
3 adet klop fix(krema sertlestirici)
3 adet vanilya
3 corba kasigi seker
Ara krema:
1 poset muzlu pasta kremasi
1 su bardagi soguk süt
(Pudink Malzemesi)
3su bardagi sut
2 yumurta sarisi
4yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta(tepeleme)
4-5 yemek kasigi seker
250 gr Mascarpone(%70 Yagli)veya labne peyniri
400gr beyaz marzipan hamuru(hazir aldim)
200gr kirmizi marzipan hamuru
100gr yesil marzipan hamuru
Yapilisi;
Önce oda sicakligindaki yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir.Beyazlar az tuz ilave edilip köpürüp beyazlasana kadar cirpilir.Sarilar da seker,ile guzelce cirpilir iyice köpürüp rengi acik sari olana kadar cirpilir.Un,nisasta ve kabartma tozu elenir ve iyice karistirilir.
Sonra un ve nisastali karisim tekrar elenerek yumurtalarin uzerine dökülür bir spatula veya bir tahta kasik yardimi ile yavas yavas karistirilir ki hamur sönmesin,vanilya da ilave edilir güzelce karistirilir.
Önceden yaglanmis ve unlanmis kelepceli bir kek kalibina dökülür,3-5 dakika kadar bir kenarda bekletilir bu arada da firin isitilir 175c lik firinda 30-35 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.Kek firindan cikardiktan sonra kelepce kenarlari boslatilarak,bir kurdan yardimi ile kek kaliptan yavasca ayrilir.kekimiz kaliptan cikarilip bir izgaranin üzerinde bir kenarda sogumaya birakilir.
Pudink hazirlanir,Süt,seker,yumurta sarilari,un, nisasta,bir tencereye konup karistirilarak kisilmis ateste koyulasana kadar pisirilir.Kaynayip koyulasinca ocaktan alinir ve sogumaya birakilir arada bir karistirilarak uzerinin kaymak baglamasi önlenir.
toz Kremsanti ve soguk süt cirpilip az bir sure buzdolabinda bekletilir.
soguyan pudinke mascarpone veya labne peyniri ilave edilip karistirilir (sade olan krema yani slagroom,veya cig krema cirpilarak hazirlanan )kremasindan da 2 kasik alinip o da katilir ve guzelce karistirilir.
Soguyan keki üst ve alt kismindan bicak yardimi ile keserek kalp seklini verdim.keki 3 esit parcaYa böldum.En alttaki kisim hazirlanan sekerli süt ile guzelce islatilir,Islatilan parcanin üzerine hazirlanan (pudinkli)pasta kremasi sürülür ve üzerine diger kat kapatilir tekrar hazirlanan sekerli süt ile islatilir üzerine hazirlanan muzlu pasta kremasi sürülür.Üzerine en son kat kapatilip en üst kisma da hazirlanan krema ince bir tabaka olarak sürülür,pastanin yanlari da bu sade krema ile kaplanir.
Beyaz marzipan hamuru mikrodalga firinda biraz isitilip pudrasekeri ile ve merdane ile yuvarlak bir sekilde inceltilip pastanin üzerini kaplayacak büyüklükte acilir ve merdaneye sarilip pastanin kenarlarindan baslayarak serilir üzerine ben once yesil marzipan hamuru ile uzun ince bir rulo yaptim ve pastanin üzerine kenar kisimlara yakin olacak ekilde yerlestirdim ve minik cicekler hazirlayip onlari da pastanin üzerine yerlestirdim.kalpleri ve gülleri de yerlestirdim
Yapraklar icinde gene marzipan isitilip merdane ile acilir fakat bu sefer bir bicak yardimi ile yaprak seklinde kesilen parcalara bastirmadan cizgiler cekilerek yaprak gorunumu verilir.
Bir gece buzdolabinda bekletilip kesilerek servis yapilir.

AFIYET OLSUNNN!!!!!



yas pasta haz

12 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Özlem'ciğim pastan süper olmuş, zaten tüm pastaların öyle güzelim, ellerine sağlık, öpüyorum, iyi iftarlar canım, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

canım pastan nefis ve süper görünüyor ellerine sağlık pek marifetliymişsin maşallahhh

Marifetane hobi dedi ki...

Yere düşen yağmur damlaları Kalbine inecek güneşi engellemesin Güneş bulutların arasından Hep sana doğru baksın Güneş güzellikler getirsin günün gönlün aydın olsun canımmm..
pastanda muhteşem olmuş ellerine sağlık bereketli bir gün hayırlı bir gece geçirmen dileğiyle...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim pasta kusursuz olmus
emel-deturkserecepten.blogspot.com

nazardeğmesin07 dedi ki...

arkadaşım bune güzellik böyle kıyılırmı bu pastaya ellerne sağlık

zubeyde dedi ki...

merhaba ozlem hanim,
uzun suredir sitenizi takip ediyorum. ancak simdiye kadar yorum yazmaya vaktim olmadi.
Tarifleriniz herzamanki gibi birbirinden guzel ve nefis gorunuyorlar, ellerinize saglik. ozellikle pastalariniza hayranim, cok guzel yapiyorsunuz gercekten agzim acik kaliyor.
Adim Zubeyde, Nevsehirliyim, hollandada kaliyorum, 24 yasindayim ve 3 yasinda bir oglum var. tariflerinizin cogunu denedim, ve arkadaslarim cok begendiler. Gercekten cok basarilisiniz. Basarinizin devamini diliyorum.
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

BU kadarda güzel pastalar yapılmaz ki hepsine bayılıyorum. Elinize sağlık. yemekdefterim.blogcu.com

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerıne saglık nefıs olmus cok sık. sevgılwerımle..

Marifetane hobi dedi ki...

Rabbimiz muhtacız sana,
Huzurunda el açtık,
Affımız için dualar saçtık,
Rahman isminle Rahmet eyle,
Koyma bizi perişan halimize,
Mağfiretine muhtaç olan mücrimleriz,
Bırakma ellerimizi,
Kabul eyle dualarımızı…
Bu kutlu günün Feyz ve bereketinden istifade edebilmek ümidi ile…Hayırlı Cumalar.Daha nice kandillere kavuşmanız dileğiyle şimdiden kandiliniz mübarek ibadetiniz makbul dualarınız kabul olsun.

Adsız dedi ki...

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Adsız dedi ki...

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

SeyyAh dedi ki...

Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı.

Rabbim dara düşünce "SABIR" sabrı bulunca "ŞÜKÜR" şükre erince "RAHMET" rahmete dalınca "SEVGİ" sini ihsan eyleyip; gönlünden geçeni avuçlarına döksün. Ettiğiniz duaların kabul olması dileklerimizle KADIR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN....

Ve sen yine denendiğinde;
ve yine kalbin daraldığında;
ve yine bütün kapılar kapandığında;
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde..
uzun uzun düşün..
ve hatırla Yaratanını!
ALLAH kuluna kâfi değilmi?
( zümer:36)

http://gittiklerimden.blogspot.com/
http://gidilesiyerler.blogspot.com/
http://soframdan.blogspot.com/