4 Mart 2009 Çarşamba

visneli ceez kek(KWARK TAART MET KERST)

ceez kek2
Bu tarifi bir kac kez yaptim,cok da begenildi sizlerede tavsiye ediyorum mutlaka deneyin ....
VISNELI CEEZ KEK(KWARK TAART MET KERST)
2 paket yulafli bisküvi
75 gr tereyagi
ÜZERINE:
1 paket süzme yogurt 500 gr(KWARK)
1 paket kutu krema(slagroom)
1 paket labne peyniri(ROM KAAS)
5 yumurta
2 corba kasigi tepeleme misir nisastasi
1 su bardagi seker
2 paket vaanilya
EN ÜZERINE
1 kavanoz visne kompostosu(konserve taneli ve sulu olanindan)
1 cay bardagi seker
2 corba kasigi tepeleme nisasta
visne kompostosunun 2 su bardagi visne suyu
YAPILISI:
Bisküviler robotta cekilir,Eritilen tereyagi bisküvilerin üzerine dokülür ve güzelcek aristirilip yagli kagit serilmis kelepceli kalibin icine dokülüp bastirilarak düzeltilir.
Buzdolabina konup 15-20 daakika benletilir..
Yumurtalar ve seker cirpilir kopük kopük olunca ,süzme yogurt(kwark),labne (rom kaas) ,kutu krema(slagroom) ,vanilya ve nisasta ilave edilir,mikserin düsük ayarinda karistirilip kelepceli kaliba bisküvinin üzerine dokülür 180 derecelik onceden isitilmis firinda 35 dakaika pisirilir.

Firindan alinir.Visne taneleri suyundan ayrilarak blendirdan gecirilir.Sonrada tekrar suyu ile birlestirilir,nisasta ve sekerde ilave edilip karistirarak koyulasip kaynayana a kadar pisirilir.Daha onceden pisirdigimiz ceez kekimizin üzerine dokülüp soguyunca buzdolabina konur.kaliptan cikarilip keserek servis edilir..
AFIYET OLSUN!!!!
NOT!!! tamamen kizarmasini beklemeyin,beyaz pisen bir pasta bu!!!
ceez kek

2 yorum:

nilbutikpasta dedi ki...

görüntü nefis tadıda muhteşemdir eminim ki ellerine emeğine sağlık canım bir dilim aldım sevgilerimi bıraktım.

Zehra dedi ki...

slm canim gercektende cok nefis ,istedigin kadar alabilirsin sevgiler