4 Mayıs 2009 Pazartesi

KADAYIF SARMASI

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri kadayif sarmasi kadayif sarmasi1
Resmini gördügünüz tatli CEVIZLI KADAYIF SARMASI gercektende cok nefis oluyor ben bu atlinin tarifini sevgili FADIK ten aldim.
Su anda cok zamanim olmadigindan sizlerle sadece resmini paylasiyorum insallah yakinda tarifini de eklerim.Multifestijn hazirliklari büyük bir hizla devam ediyor...
Tekrar merhaba Yogun bir kermes hazirligindan sonra tekrar burdayim bazi ziyaretcilerim blogumdaki resimleri olan lezzetlerin tariflerini neden vermedigimi sormuslar.Ben blogumda resmi olan ve kendi hazirladigim her seyin tarifini altinda yazmiyorsa mutlaka önceden vermisimdir mesela yaspastalarin her resmin aaltina terif eklesem artik daralmazmisiniz kek olarak ayni tarifi kullaniyorum ama krema farkliliklari oluyor onlari da blogumda mutlaka bulabilirsiniz.
gelelim tarifimize,sevgili FADIK bu tarif icin aslinda tereyagi kullanmiyor aycicek yagiyla (siviyag)hazirliyor ama ben tereyaginin kokusunu cok sevdigim icin tatlilarda ben biraz tereyagi kullandim.
CEVIZLI SARMA TEL KADAYIF
Malzemeler:
500 gr tel kadayif
500 gr hazir bakalavalik yufka
yeteri kadar ceviz ici
1 bucuk cay bardagi siviyag(kadayifin her yanina bu yag yedirilir)
ÜZERINE:
yarim paket tereyag(125 gr)
1 su bardagi kadar siviyag(asagi yukari ben ölcmedim)
SERBETI ICIN:
3 su bardagi seker
3 bucun su bardagi kadar su
az limon suyu
YAPILISI:
kadayifi ben vakumlanmis paketlerde aliyorum,kadayifi büyük bir tepsinin icine aldim,sivi yagi Ilave ettim ve elimle kadaayifin her yanina bu yagi bulastirdim ve kadayif da tel tel parcalanamadan ayrildi.Daha sonra baklavalik hazir yufkayi aldim,paketini acip tezgahin üzerine serdim,islattigim ve hafif nemlendirdigim büyük bir bezi baklava hamurlarinin üzerine kapttim yufkalarin hemen kuruyup kirilmasini önledim.
Bir tane baklava yufkasi aalip tezgaha serdim Enine kenar kismina yakin yerine yagla ovaladigim kadayiftan uzunlamasina yeteri kadar kadayif serdim ve ceviz parcalari serptim.Daha sonra iki elimle yufkayi SIKISTIRARAK rulo yaptim sardim.Daha sonra 3 veya 4 santimlik parcalar halinde ruloyu kestim ve firin tepsisine dizdim ayni islemi kadayif bitip tepsi dolana kadar yaptim zaten kadayif ve yufka ancak yetiyor.
Ben en buyük tepsimi yullandim yuvarlak 42 cm lik firin tepsimi.
Firina vermeden önce kadayigi tereyagini bir tavaya alip erittim ve tortulari sararinca tereyagini ince bir süzgecten süzdüm,siviyagla tereyagini bir kaba alip güzelce kizdirdim.tatlimizin güzel kizarmasi icin bu cok önemli.
Daha sonra tatlimizi önceden isittigim 180 derecelik firina verdim.alti üstü kizarana kadar pisirdim.Icinin de güzel pismesi icin bir ara firin derecesini 160 a düsürüp 15 dakika kadarda öyle biraktim.

Kizaran tatlimiz firindan alinir.Serbetini hazirlayalim,su,seker tencereye alinip ocak yakilir.hafif sararip az koyulasana kadar kaynatilir yaklasik 15-20 dakika kadar ama siz genede kivamini cok iyi kontrol edin serbet civik olursa tatlimiz haamur olabilir..
kivami gelen serbet atesten alinir,limon suyu ilave edilir.
Soguyan serbeti soguyan tatlimiza ilave edelim.serbetini icine cekince servis edelim...
AFIYET OLSUN!!

5 yorum:

fatma dedi ki...

ellerinize sağlık...takipçiyim artık.süper pastalar var.ama siz uzaktaymışsınız...memlekete gelince bekleriz.sevgilerle

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

tatlı harika olmuş pastada herzaman ki gibi süper ellerine emeğine sağlık canım
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

SOFRAM dedi ki...

Gerçekten nefis bir tatlı, seninki de çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık, sevgilerimle...

renklipastalar dedi ki...

Anneler gününüz kutlu olsun. Nice nice anneler gününe inşallah.

Adsız dedi ki...

süper olmus ,Tarifi bekliyoruz dört gözle !!!!!!!!!!!!!!!!!


sibel