4 Şubat 2010 Perşembe

Etli lahana Sarmasi



Malzemeler
;150-200 gr kiyma

;2,5kase pirinc
;1 bas sogan
;1 dis sarmisak
;2 kasik salca(az biber ve domates salcasi)
;yeterince sivi yag
;Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
;Maydanoz,Dereotu;1 limon veya limon tuzu
Uzeri icin;Yogurt ve 1 dis sarmisak
Yapilisi;Asma yapragi bir gece onceden suya islatilir,icindeki tuzunun gitmesi icin.Ici hazirlanir ,pirinc yikanir sogan ve sarmisak rendelenir,kiyma katilir,1kasik salca,baharat,tuz,dereotu,maydanoz ilave edilir yarim caybardagindan fazla yag ilave edilir ve guzelce karistirilir.Yapraklar teker teker acilir ve ic malzemesi konulup yantaraflari uzerine kapatilip ince bir sekilde sarilir tek tek tencereye dizilir .Malzemeler bitene kadar ayni isleme devam edilir.Tavaya sivi yag konur ve salca ilave edilip karistirilir uzerine kaynattigimiz sudan dokulur .tenceredeki lahanalarin üzerine ilave edilir.tenceremizin kapagi kapatilip ,pismeye birakilir.Lahanalarimiz ve icindeki pirinc pisince alti kapatilir,ilikken sarmisakli yogurtla servis edilir.
AFIYET OLSUN!!

Hiç yorum yok: