16 Mayıs 2011 Pazartesi

Ayva tatlisi


ayva tatlisi
Tarifi sevgili Arkadasimiz LOREN MUTFAKTA dan gorup denedim evde 4 adet ayva oldugu icin bende olcuyu biraz cogalttim...Gercekten de cok guzel oluyor...
Malzemeler 4 adet ayva
2 su bardagı toz şeker
4 su bardagı su
kırmızı gıda boyası
4 ,5 adet karanfil
1 cubuk tarcın
Uzerine :1 poset kremsanti ,yarim su bardagi sutAntep fistigi...
yapılısı:
Ayvaların kabukları soyulup cekirdekleri cickartilip tencereye dizilir.


Ayva çekirdekleri de tencereye ilave edilir.

4 su bardağı suya gıda boyası karıştırıldıktan sonra tencereye ilave edilip ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Yumuşayan ayvaların üzerine şekerin tamamı serpilir. Ayvalarimiz sekeri icine cekip tadini alana kadar ve tencerenin icinde suyu lolelesene kadar pisirilir..

Servis kabına alıp ılıklaştıktan sonra buzdolabına kaldırılır.

Soğuyunca Cirpilan kremsanti ile servis yapılır
Not: tatlimiz pistiginde tencerede jolemsi kirmizi bir serbet kaliyor ben bu serbeti 1 su bardagi kadar gelir bir tatli yapmak icin kullandim...

Hiç yorum yok: