Balli Dolaz
bu tatli bir tur un helvasidir lezzeti de cok guzel Nevsehirde un helvasinin pekmezlisi ,patateslisi ve ballisi yapilir ...
Malzemeler;
yarim su bardagi sivi yag
50 gr tereyagi
2 su bardagi un
2 yumurta
1 su bardagi sut
yarim su bardagi seker
yarim cay kasigi tuz
yarim cay kasigi kabartma tozu
servis ederken bal kullanilir..
..
Yapilisi;;
Un siviyag ve eriyen tereyaginda guzelce kavrulur.hafif sararinca yumurta guzelce cirpilir,sut ilave esilir,seker ilave edilir,tuz ve kabartma tozu da ilave edilip karistirilir daha sonra karistirarak kavrulan una ilave edilip kavrulmaya devam edilir..suyunu cekip iyice pisince bir servis tabagina alinip iliyinca uzerine bal dokulup servis edilir..
AFIYET OLSUN!!!
2 yorum:
Ben neden hic bilmiyorum bu ballisini ve ozellikle patatesliyi merak ettim ben, sanki gorunumunu asideye benzettim pzkmezli yapilana
Merhaba canim bu ballisini cici kayin validem yapmis gecen yaz turkiyeye gidemedik turkiyeden gelen arkadaslar bizim turkiyedeki evimizi ziyaret edince yemisler cok da begenmisler..Onlardan aldim tarifini sennur abla urguplu Mustafa pasa dan o bu tatliyi koylerinden ogrenmis surekli yaparmis tarif urgupten geldi anlayacagin..Bizim koyde de haslanmis patateslisi cok yapilir onun da uzerine bal gezdirilir hic seker kullanilmaz pisirilirken...pekmezlisini de biliyorsun zaten asede diyoruz..insallah patateslisini de halami arayip tarifini alirim deneyip buraya yazarim canim..
Yorum Gönder