28 Mayıs 2013 Salı

DONAUWELLE / TUNA DALGASI PASTASI









 Selda Mutfakta  da gorup Denedigim ve  begendigim bir pasta  tarifi aynen kopyaliyorum!!!"SELDA MUTFAKTA"
DONAUWELLE / TUNA DALGASI PASTA (Annemin tarifi)

hamur icin malzeme:
3 yumurta
1,5 su bardagi seker (200 gr)
1 fiske tuz
4 vaniliya seker
1 su bardagi süt (200 ml)
1 su bardagi sivi yag (200 ml)
1/2 paket kabartma tozu
3 - 3,5 su bardagi un (350 gr)
3 yemek kasigi Kakao (back kakao)
1/2 cay bardagi süt
1 kavanoz visne

Krema icin malzeme:
2 su bardagi süt (400ml)
6 vaniliya seker
1 paket vaniliya Pudding tozu (pisirmeli)
200 gr tereyag

Glasur icin malzeme:
200 gr sütlü cikolata
100 gr bitter cikolata
1 cay bardagi sivi krema / sahne (100 ml)

Yapilis:
Visnelerin suyunu 3-4 saat asamalara baslamadan süzün.
Bir dikdörtken pasta kaliba veya 30 cm genislikte yuvarlak bir pasta kaliba yagli kagit serin ve kenarlari yaglayip unlayin. Kakao ve 1/2 cay bardagi süt haric hamur icin tüm malzemeleri sira ile bir kaba alip mixerle 5-8 dakika yüksek ayarda cirpin. Hamurun yarisini pasta kaliba esit sekilde yayin. Artan hamurun icine kakao ve 1/2 cay bardagi sütü ilave edip tekrar mixerle iyice cirpin. Kakaolu hamuru
Beyaz hanurun üzerine cok nazik bir dekilde sürün. Hamurlar birbirine karismamasina lütfen özen gösterin. Suyunu 3-4 Saat süzdümüz visneleri hamurun üzerine yayin ama kesinlikle hamurun icine bastirmayin. Visneler kendi kendine pisince cökecekler. Daha önce isitiniz firinda 160 derecede 40 dakika kadar pisirin. (lütfen ilk 30 dakika firinin kapisini acmayin. Her firin farkli pisirdi icin kürdan ile kontrol ederek pisirin. Kimisinin firini 35 dakikada pisirir. Kimisininde 50 dakikada)
Pasta firinda pisene kadar pudding pisirin. Bir tencereye 1,5 su bardagi süt koyun. Diyer 1/2 su bardagi süte pudding tozu ve vaniliya sekeri karistirin. Tencerde ki süt fokur fokur kaynamaya baslayince ocaktan alin ve puddingli süt karisimi ilave edip iyice karstirin. Puddingi bir kaseye ilave edin ve strech film gecirip buzdolba alin sogmasi icin. O arada tereyagi buzdolabtan alin oda sicaklini almasi icin.
Firindan cikan pastayi sogutun. Pudding tamamen sogunca bir kaba teryagi alin ve mixerle 3-4 dakika tamamen yumsayana kadar cirpin. Puddingi ilave edin ve tekrar 2-3 dalika cirpin. Pasta kremayi esit dekilde pastanin üzerine sürün ve 1 saat buzdolaba kaldirin krema donmasi icin. Cikolatayi eritin (mesela benmarie usulü) ve bir kücük tencereye veya teflon tavaya sivi kremayi alin. Krema fokur fokur kaynamaya baslayinca ocaktan alin ve eritiniz cikolatayi ilave edip iyice karistirin. Cikolata glasuru bir kaseye ilave edin ve karististirin ilj sicakli gecene kadar ve ilik olmaya baslayana kadar. Pastayi buzdolaptan alip cikolata karisimi cok dikatli esit sekilde üzerine sürüp tekrar buzdolba kaldirin 1-2 saat. Sonra buzdolaptan alin ve disarda birakin. Kek gibi pastalar buzdolabt durdu zaman sert ve kuru oliyorlar. Pastayi alsamdan yapip ertesi gün yemekte fayda var cünki ertesi gün anca aromasini aliyor. Pastayi dilimleyip servis yapin. Seldanin Mutfagindan herkeze afiyet olsun.

Not: bu Tarif bir dikdörtken Pasta kalibi icin. Bir firin tepside veya dikdörtken borcamda bu pastayi yapmak isteyenler malzemerli 1/2 miktar artirsinlar.

5 yorum:

BENİMDENİZİM dedi ki...

Ne güzel bir pasta olmuş öyle ellerine sağlık....

Pasta Tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Özlem Ceylan dedi ki...

En Iyi Yemek Siteleri cok tesekkeur ediyorum guzel dusunceleriniz icin evgiler..

Özlem Ceylan dedi ki...

tesekkurler Pasta tarifleri..

endüstriyel mutfak dedi ki...

harika gözüküyorlar.. elinize sağlık paylaşım için..