26 Mayıs 2007 Cumartesi

CILEKLI YAS PASTA




CILEKLI YASPASTA
Malzemeler;4 Yumurta
;1,5 cay bardagi pudra sekeri
;1 cay bardagi misir nisastasi
;1 cay bardagi un
;1 paket vanilya
;1 tatli kasigi kabartma tozu
;1 paket vanilya
;2 corba kasigi sicak su
Ust malzemeler;8-10 orta boy cilek
;2 poset kremsanti
;2 su bardagi sut
;file badem
;cilek marmelati yada pasta dolgusu
Yapilisi; Once yumurtalarin aki ile sarisi ayrilir. Yumurta aki ve sicak su,bir fiske tuz mikserde iyice cirpilir.Kar gibi beyaz ve kopuk kopuk olana kadar devam edilir cirpmaya.Baska bir kapta yumurta sarilari ve pudra sekeri cirpilir,o da iyice kabarana kadar devam edilir.Daha sonra yumurta aki ve yumurta sarisi birlestirilir karistirmaya devam edilir.Elenmis un, nisasta kabartma tozu ,vanilya ilave edilirve tahta kasikla yavas yavas karistirilir.Firin tepsisine yagli kagit serilir ve hazirlanan hamur tepsiye iyice duzelterek yayilir.Onceden isitilmis 160c firinda 15-20 dakika pisirilir.Alti ustu kizarinca firindan alinir,bir kenarda sogumaya birakilir.
Kek az soguyunca ters cevirip kagittan ayiralim,kagidi uzerine kapatip sogutalim.
Kremsanti ve sut cirpilir , 2 saat buzdolabinda bekletilir.
Kek tepside enlemesine 2 esit parcaya bolunur,parcanin biri alinir ve servis tabagina konur.Kekin uzerine hazirlanan kremsanti surulur,pasta dolgusu veya cilek marmelati uzerine serilir ,tekrar kremsanti surulur ,uzerine diger kek parcasi kapatilir.En uste kremsanti surulur,suslenir cilekler ince dilimlenir santinin uzerine dizilir arzuya gore cikolata parcalari serpilir.
Not; kremsanti yerine yagli pasta kremalari daha guzel oluyor. Ben sutle tozu cirparken 2 tane de vanilya ekliyorum ,lezzeti daha artiyor.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: