PROFITEROL
Malzemeler;1,5 su bardagi su
;100 gr tereyagi
;1 tatli kasigi seker
;bir fiske tuz
;1,5 su bardagi un
;4 yumurta
Kremasi; 1 poset yagli pasta kremasi
Uzerine; chocolade glazur(puur cukulata)
Yapilisi;Tencereye su konur, tuz ,seker ilave edilir.Margarin ilave edilirve eritilir su kaynamaya baslayincayavas yavas un ilave edilir, tahta kasikla karistirilir kisik ateste 2-3 dakika pisirilir. Atesten alinir ve bir kenarda sogumaya birakilir, arada bir karistirilir.Soguyunca yumurtalar ilave edilir ve mikserle cirpilir ,pasta kremasi kivamina gelene kadar devam edilir.Hamur santi torbasina doldurulur ve yagli kagit serilmis firin tepsisine istenilen sekil verilerek yerlestirilir.150 c de onceden isitilmis firinda yarim saat kadar pisirilir,Firin kapatilir ve bir 10 dakika daha bekletilir firin kapagi hic acilmaz iyice kizarmasi ve kurumasi saglanir.Firindan alinir sogumaya birakilir.
Kremasi hazirlanir ,Krema tozu ve sut cirpilir(ben aslinda slagroom,sut kremasi ve katilastirici bir toz kullaniyorum)krema koyulasinca dolapta bekletilir.
Pastalarin altinsan kucuk delikler acilir kremayi icine doldurmak icin,santi torbasi kullanilarak krema icine doldurulur.
uzerine;ben mari usulu cukulata eritilir ve pastalar teker teker eritilmis cukulataya bulanir,buzdolabina kaldirilir.Uzeri de krema ile suslenir.
Afiyet olsun!!!
Not ;Hamur malzemesi Oktay Aymelek ustadan alintidir!!
;100 gr tereyagi
;1 tatli kasigi seker
;bir fiske tuz
;1,5 su bardagi un
;4 yumurta
Kremasi; 1 poset yagli pasta kremasi
Uzerine; chocolade glazur(puur cukulata)
Yapilisi;Tencereye su konur, tuz ,seker ilave edilir.Margarin ilave edilirve eritilir su kaynamaya baslayincayavas yavas un ilave edilir, tahta kasikla karistirilir kisik ateste 2-3 dakika pisirilir. Atesten alinir ve bir kenarda sogumaya birakilir, arada bir karistirilir.Soguyunca yumurtalar ilave edilir ve mikserle cirpilir ,pasta kremasi kivamina gelene kadar devam edilir.Hamur santi torbasina doldurulur ve yagli kagit serilmis firin tepsisine istenilen sekil verilerek yerlestirilir.150 c de onceden isitilmis firinda yarim saat kadar pisirilir,Firin kapatilir ve bir 10 dakika daha bekletilir firin kapagi hic acilmaz iyice kizarmasi ve kurumasi saglanir.Firindan alinir sogumaya birakilir.
Kremasi hazirlanir ,Krema tozu ve sut cirpilir(ben aslinda slagroom,sut kremasi ve katilastirici bir toz kullaniyorum)krema koyulasinca dolapta bekletilir.
Pastalarin altinsan kucuk delikler acilir kremayi icine doldurmak icin,santi torbasi kullanilarak krema icine doldurulur.
uzerine;ben mari usulu cukulata eritilir ve pastalar teker teker eritilmis cukulataya bulanir,buzdolabina kaldirilir.Uzeri de krema ile suslenir.
Afiyet olsun!!!
Not ;Hamur malzemesi Oktay Aymelek ustadan alintidir!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder