26 Mayıs 2007 Cumartesi

FIRIN SÜTLAC



Firin Sutlac
Malzeme
;1/2 su bardagi pirinc
;2 litre sut
;1/2 bardak seker
;2 tane vanilya
;1yumurta sarisi
;4 corba kasigi tepeleme nisasta
;uzerine az tarcin , (arzuya gore az damla sakizi)
Yapilisi;Pirinc 1 saat onceden suya islatilir.Daha sonra pirinc 1,5 su bardagi suyla kaynatilir pirincler syumusayinca ocaktan alinir. sutten 1su bardagi ayrilir ve bir tencereye ayrilan sut haric dokulur .Seker ilave edilir,kaynayinca pirinc ilave edilir3-4 dakika kaynatilir.Ayrilan sutun yarisi ve nisasta iyice cirpilir,hic putur birakilmaz.Yavas yavas kaynayan pipinc,sut karisimina ilave edilir ve karistirmaya da devam edilir.Yumurta sarisi cirpilir ve ayrilan sutun kalan kismi ilave edilip iyice cirpilir.Son olarakta sutlaca vanilyalar ilave edilir,yumurta sarisi ilave edilerek karistirilir(arzuya gore damla sakizi da parcalanip ilave edilir) ve ocak kapatilir.Sutlac isiya dayanikli firin kaselerine paylastirilir.Kaselerin uzerine tarcin serpilir.Firin tepsisinin icine kaseler yerlestirilir.Firin tepsisi yari ya kadar cesme suyuyla doldurulur ve onceden isitilmis 200c firinda sutlaclarin uzeri kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilan sutlaclar oda sicakliginda sogutulduktan sonra buzdolabinda saklanir. soguk soguk yenir.
Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok: