KATMER
Malzemeler
Malzemeler
;1 kilo un
;1 paket yas maya(42gr)
;1 corba kasigi tuz
;1 corba kasigi seker
;2-3 su bardagi sut
;yarim paket tereyagi
;yarim paket margarin
;1cay bardagi sicak su(maya icin)
Yapilisi;Un legene bosaltilir,ortasi havuz yapilir,icine sekerle ve sicak suyla biraz bekletilmis ve kabarmis maya ilave edilir.Tuz ilave edilir ilik sut le orta sertlikte bir hamur yogrulur.Yarim saat bekletilir,15 tane limon buyuklugunde beze yapilir tekrar bekletilir,az kabarinca merdaneyle acilir ve eritilmis tereyagi surulur her iki ucundanda kivirarak bir rulo yapilir gul boregi gibi sekil verilir bir kenarda bekletilir,tekrar acilir bir pasta tabagi buyuklugunde butun bezeler acilana kadar beklenir ve ilk acilandan baslayarak pisirilir . isterseniz yanmaz tavada,isterseniz pizzapan da alti ustu kizarana kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN
;1 paket yas maya(42gr)
;1 corba kasigi tuz
;1 corba kasigi seker
;2-3 su bardagi sut
;yarim paket tereyagi
;yarim paket margarin
;1cay bardagi sicak su(maya icin)
Yapilisi;Un legene bosaltilir,ortasi havuz yapilir,icine sekerle ve sicak suyla biraz bekletilmis ve kabarmis maya ilave edilir.Tuz ilave edilir ilik sut le orta sertlikte bir hamur yogrulur.Yarim saat bekletilir,15 tane limon buyuklugunde beze yapilir tekrar bekletilir,az kabarinca merdaneyle acilir ve eritilmis tereyagi surulur her iki ucundanda kivirarak bir rulo yapilir gul boregi gibi sekil verilir bir kenarda bekletilir,tekrar acilir bir pasta tabagi buyuklugunde butun bezeler acilana kadar beklenir ve ilk acilandan baslayarak pisirilir . isterseniz yanmaz tavada,isterseniz pizzapan da alti ustu kizarana kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder