26 Mayıs 2007 Cumartesi

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI



Kaymakli Ekmek kadayifi
Malzemeler
;1tane ekmek kadayifi
;5,5 su bardagi seker
;9 su bardagi su
;2 paket vanilya
;2 damla limon
Uzerine evde kaymak yapilir
Yapilisi;Ekmek kadayifi once sicak suyla iyice islatilir(ben cesmeyi acip,tabiki sicak suyu,altina tutuyorum ekmegin hertarafi islanana kadar)daha sonra bir bezin icine sarilir ve yaklasik 1-1,5 saat bekletilir.Ekmek yumusayinca dikkatlice genis bir tepsiye alinir.Serbet icin su ve seker bir tencereye konur atesin uzerinde hafif kaynamaya baslayinca vanilya ve limon ilave edilip atesten alinir.Serbetin hepsi kadayifimizin uzerine dokulur tepsi atesin uzerine konur kisik ateste kadayifin hertarafi kasikla serbet serpilip islatilarak pisirilir, serbeti iyice cektirilir.Kadayifimiz atestenalinir ,uzeri kapatilir dinlendirilir.
Servisyaparkende kendi hazirladigimiz ev usulu kaymakla servis yapilir
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: