26 Mayıs 2007 Cumartesi

KARISIK TÜRLÜ



MULEX DE ETLI TÜRLÜ
Malzemeler;250 gr yagsiz et
;2 kucuk patlican
;2 kabak
;2 patates
;2kuru sogan
;2 domates
;2 sivri biber
;3-4 dis sarmisak
;1corba kasigi domates salcasi
;yarim corba kasigi biber salcasi
;1,5su bardagi su
;tuz,karabiber,pulbiber
;Arzuya gore 2-3 corba kasigi sivi yag
Yapilisi;Et kucuk kucuk dogranir bir tencerede once susuz iyice kavrulur sonra biraz su ilave edilip etler pisene kadar iyice suyu cektirilir.Mulexin tavasinin tabanina et serilir.Patlican kucuk kup kup dogranir cekirdekliyse tuzlu suya islatilir, degilse etlerin uzerine serilir .Kabakda kup kup dogranir o da uzerine serilir.Patates ler de kup kup dogranir ve en uste serilir.Domates ,biberler, sogan ,sarmisakda dogranip ilave edilir.
Daha sonra salcalar suyla iyice civiltilir,az tuz ve baharatlar ilave edilir tepsideki sebzelerin uzerine dokulur.yag da ilave edilir ve mulex in ayari yapilip ust parca kapatilir.Sebzeler yumusayip pisene kadar beklenir.
Afiyet olsun
Yaz gunleri icin cok hafif bir yemek tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: