26 Mayıs 2007 Cumartesi

KIYMALI POGACALAR



Kiymali pogacalar
Malzemeler;1kilo un
;yarim su bardagi sivi yag
;1corba kasigi seker
;1paket yas maya(42gr)
;1paket sut kremasi(yagli sut)
;1 cay bardagi sicak su(maya icin)
;1corba kasigi tuz
;2yumurta
;1corba kasigi sirke
;1,5 su bardagi sut
;uzerine hashas tohumu
Ic malzemesi;250 gr kiyma
;1 sogan
; az domates,az biber salcasi
;Maydanoz
;karabiber,pulbiber,tuz
;yarim caybardagi sivi yag
Yapilisi;Un buyuk bir legene konur ortasi acilir,icine sicak suda bekletilmis mayave seker karisimi,ilik krema,sirke,yumurta beyazlari,tuz,sivi yagkaristirilir ilik sut ilave edilerek yogrulur yumusak bir hamur elde edilir,ustu kapatilarak bekletilir.
Kiymali ic hazirlanir;yag tavaya konur,sogan kavrulur kiyma ilave edilerek kavrulur.Salca ilave edilir ve baharatlar atilir,tuz atilirkaristirilir,atesten alinir dogranmis maydanoz ilave edilir karistirilir.
Kabaran hamurdan kucuk bezeler yapilir ve yag surulmus tezgaha dizilir ters cevrilir ustlerine hafif bastirarak kiymali harc konur daha sonra tek tek kapatilip ters cevrilir birlestirilme yerleri alta gelir tepsiye dizilir yumurta sarisi surulur ve hashas tohumu serpilerek 200c onceden isitilmis firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: