26 Mayıs 2007 Cumartesi

KOLAY BAKLAVA







KOLAY BAKLAVA





Malzemeler;1 paket hazir baklava hamuru
;1,5 su bardagi ceviz ici
Ust malzemesi;1 su bardagi sut
;Yarim su bardagi sivi yag
;Yarim su bardagi tereyagi
;Yarim su bardagi toz seker
;3 Yumurta
1 paket kabartma tozu
Serbeti icin;3 su bardagi su
;3 su bardagi seker
Yapilisi;Once yufkanin biri tezgaha serilir,bir kenarina ceviz ici incecik bir cizgi seklinde dokuluruzerine yufka incecik bir kat yapilir cevizin dokulmesi onlenir.Sonra iki elle yufka pile yapilarak ellerin arasinda toplanir tepsiye yerlestirilir.Ayni islem butun yufkalara yapilir ve tepsi doldurulur.Onceden isitilmis firinda 200c iyice alti ustu kizarana kadar pisirilir.Daha sonra sut,siviyag,tereyagi,seker,kabartma tozu,3 yumurta iyice cirpilarak karistirilir ve firindan cikarilan tepsinin hertarafina gezdirilir.Uzerine sos dokulen baklava tekrar firina verilir,sosu iyice cekip parlak bir goruntu alinca firindan cikarilir.
Bir tencereye seker ve su konur 30 dakika kisik ateste kaynatilir.vanilya ve az limon ilave edilir,ocaktan alinir .
Baklava soguyunca soguk serbet dokulur ve kesilir .
Benim tarifini vermis oldugum ev yapimi kaymakla servis yapilir.
AFIYET OLSUN





Hiç yorum yok: