20 Mayıs 2007 Pazar

Marzipanli Yaspastam



Bu da en son siparis uzerine yaptigim Marzipanli yaspastam .Yaptiran kisi Bu haftasonu yapiman bir kermeste hayrina satilmasi icin yaptirdi.Biz kermese ugrayip benim yaptigim diger meyveli yaspastayi ve bu pastayi biraktik ve hemen satilmis.
MARZIPANLI YASPASTA
Malzemeler;
5 adet iri yumurta
1 su bardagindan az eksik tos seker
Yarim su bardagi un+1 yemek kasigi
Yarim su bardagi misir nisastasi +1 yemek kasigi nisasta
2 Yemek kasigi su
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 vanilya
Krema malzemesi:
2 paket pasta kremasi(kutunun uzerinde yazdigi kadar sut
1 poset kremsanti(yarim su bardagi sut)
2 paket vanilya
400gr beyaz marzipan hamuru
200 gr kirmizi marzipan hamuru
100gr yesil marzipan hamuru
Yapilisi:
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisini ve beyazini guzelce ayirdim.Yumurta sarilarini ve sekerin tamamini bir kaba koyup guzelce cirptim rengi cook acik sari hatta beyaza yaklasinca biraktim.Yumurta beyazlarini da uzerine bir fiske tuz atip mikserle cirptim iyice beyazlasip kopurunce yumurta sarilarini beyazlarin uzerine ilave edip miksern ayarini azaltip yavas yavas karistirdim.Daha sonra mikseri biraktim.Bir kenarda bir kaba once unu eledim sonra nisastayive enson kabartma tozunu eledim sonra tekrar yumurtalarin uzerine ilave ederken bir kez daha eledim.boylece karistirmasi da kolaylasacak.spatula yardimi ile yavas yavas hamuru karistirdim,2 kasik suyu da ilave ettim,vanilyayi da katip ,hamurun sonmesini onlemek icin yavas karistirmak gerekli.
Önceden margarinle yaglayip bol unla unladigim kelepceli kaliba bosalttim.Önceden isittigim 175c lik firinda 30-35 dakika hamur kabarip guzelce kizarana kadar pisirdim.
Birkenarda guzelce sogumasini bekledim.Daha sonra kremayi ve kremsantiyi kutunun uzerindeki tarife gore hazirladim vanilyayi ilave edip kremayla santiyi karistirip buzdolabinda beklettim.
Keki kesip sekerli sut ile alt parcayi islattim daha sonra kremasini surdum.Ust parcayi kapatip tekrar islattim,kremasini surup duzelttim.buzdolabinda beklettim.Ertesi gunu marzipan hamurunu merdane ile pudrasekeri serptigim tezgahin uzerinde actim pastanin uzerine kenarlarindan baslayarak yavas yavas kapattim kenarlarinda kalan kisimlarini bicakla keserek aldim.kirmizi renkli hamurdan guller yaptim gul yapimini ogrenmeniz icin
Burayi tiklayin.Daha sonrada gulleri pastanin uzerine yerlestirdim yapraklar icinde yesil hamuru merdane ile actim ve kalipla kesip pastanin uzerine yerlestirdim...
Yiyenlere AFIYETLER OLSUN!!!!




1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım zehracım...ben ebru...yanlışım varsa düzelt canım ama ben senin pastanı başka bir sitede gördüm.sana ait olduğunuda yazmamış.istersen bir ilgilen canım.ben çok kızıyorum böyle emeğe saygı duymayanları...işte bloğun adresi... http://elifozturk.blogcu.com/
işte adres bu...haber bekliyorum.bestetadinda.blogcu.com...