9 Haziran 2007 Cumartesi

EVDE YOGURT YAPIMI



Yogurt Yapimi
Malzemeler;
2 Kilo sut
;4 yemek kasigi yogurt
;1 corba kasigi seker
Yapilisi;Ben sutu ciflikten aliyorum.Once kaynatiyorum,sonra biraz sogutuyorum.Sut un kucuk parmagimi icine daldirarak sicakligini kontrol ediyorum.Parmagimi hafif isiran (yani yakan ) sicakliga gelince yogurt yapacagim kaba sutu dokuyorum altina kalin bir ortu seriyorum.Yanlarini da ortuyorum.Maya olarak kullanacagim yogurda sekeri ilave edip karistiriyorum.Daha sonra iliyan sutun icine yavas yavas karistirarak ilave ediyorum.Yogurt sutun icinde iyice eriyince yogurt kabinin kapagi kapatilir ve uzeri kalin ortuyle ortulur ve 2,5 -3 saat bekletilir 2,5 saat dolunca kabin kapagini acip bakiyorum her sutun yogurt olma zamani farkli oluyor yogurt hafif sallaniyorsa ve uzeri sulanmaya baslamissa yogurt tutmus oluyor kapagini ve kenarlarindaki ortuler de acilir soguyunca buzdolabinda muhafaza ediyorum.Bir gece buzdolabinda beklettikten sonra yogurdumuz hazir.
Icine kattigimiz seker yogurdumuzun eksi olmasini onluyor ve maya gorevi de yapiyor yogurt daha kati ve kasik kasik oluyor .
Afiyet olsun!!!

2 yorum:

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

zehracigim bende evde yaparim yogurdu ama hic seker katmam icine.Tadini merak ettim dogrusu.
Yinede nefis görünüyor canim,ellerine saglik.Ben hep sunu söylerim yogurt mayalarken.BIZ KOYDUK ADINI ALLAH VERSIN TADINI:
:)

selamlarimla.

Adsız dedi ki...

ben yogurt yaparken sutu kaynadiktan sonra ocaktan alirim icine bir paket krema bosaltirim (slagroom)ayni tr deki yogurt gibi olur.