9 Haziran 2007 Cumartesi

HASHASLI REVANI



Revani
Malzemeler
;4 Tumurta
;1 su bardagi seker
;1su bardagi aycicek yagi
;1 su bardagi yogurt
;2 su bardagi irmik
;1 su bardagi mavi hashas
;3 corba kasigi un
;1 paket kabartma tozu
;1 paket vanilya
;1 limon kabugu rendesi
Serbet icin;2,5 su bardagi seker
;4 su bardagi su
;1 vanilya
;birkac damla limon suyu
Ust malzemesi;2 tane kivi
;2 poset kremsanti
;2 subardagi sut
Yapilisi;Yumurtalar ve seker iyice mikserle cirpilir.Yumurta kabartilincasiviyag,yogurt,irmik,un,vanilya,kabartmatozuve hashas ilave edilerek karistirilir.Yaglanmis tepsiye dokulup,onceden isitilmis 180c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
Serbet hazirlanir,su ve seker kisik ateste kaynatilir limon ve vanilya ilave edilir.Birkenarda sogumaya birakilir.
Poset santiler sutle cirpilir ve buzdolabinda bekletilir.
Iliyan kekin uzerine soguk serbet dokulur ve cekmesi beklenir iyice soguyunca kremsanti uzerine surulur ve dilimlenir.Ince ince dilimlenen kiviler revani dilimlerinin uzerine yerlestirilir.Buzdolabinda saklanir.
Afiyet olsun!!!

Hashasli Revani yaparken hashas once tavasa az yagsiz olarak kavrulur ve az soguduktan sonra robotta cekilir.Ben kahve degirmeninde 1 defa ceviriyorum.Hashaslarin hafifce parcalanmasi saglanir.





Image Hosted by ImageShack.us

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben yaptım antep fıstıklı cok guzel oldu

Adsız dedi ki...

tarif icin tesekkurler