Bu helvanin adi Nevsehir de ASEDE dir
Pekmezli Un Helvasi
Malzemeler;1 cay bardagi sut
;1 cay bardagi toz seker
;1 cay bardagi su
;1,5 cay bardagi pekmez
;1,5 cay bardagi siviyag
;2 su bardagi un
Yapilisi;Sivi yag tencereye alinir ve un ilave edilip kavurulur.Sut,seker,pekmez,su baska bir tencerede kaynatilir.Kavrulan ve rengi hafif sararan una kaynayan su ve pekmezli karisim yavasca karistirarak dokulur ve helva iyice koyulasip kasiga yapismaz hale gelene kadar karistirmaya devam edilir.Tabaklara alinan helva biraz dinlendirilip servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Pekmezli Un Helvasi
Malzemeler;1 cay bardagi sut
;1 cay bardagi toz seker
;1 cay bardagi su
;1,5 cay bardagi pekmez
;1,5 cay bardagi siviyag
;2 su bardagi un
Yapilisi;Sivi yag tencereye alinir ve un ilave edilip kavurulur.Sut,seker,pekmez,su baska bir tencerede kaynatilir.Kavrulan ve rengi hafif sararan una kaynayan su ve pekmezli karisim yavasca karistirarak dokulur ve helva iyice koyulasip kasiga yapismaz hale gelene kadar karistirmaya devam edilir.Tabaklara alinan helva biraz dinlendirilip servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder