9 Haziran 2007 Cumartesi

SÜTLÜ KABAK TATLISI




Ben bu tatliyi cok severim aklima geldikce de yaparim ama size tuhaf gelebilir.Cok hafif bir sutlu tatlidir ayni zamanda da sagliklidir.Tavsiye ederim bir kez deneyin.
Sutlu Kabak Tatlisi

Malzemeler;2 kg beyaz sakiz kabagi
;1,5 cay bardagi seker
;2litre sut
;2 paket vanilya
;uzerini suslemek icin samfistigi veya ceviz
Yapilisi;Kabaklar yikanir ve kucuk parcalara bolunup dudukluye konur uzerine yeteri kadar su dokulur az tuz serpilir agzi kapatilip 10 dakika pisirilir.Duduklunun kapagi acilir ve pisen kabaklar kucuk gozenekleri olan bir suzgece dokulur kabaklar tahta bir kasik yardimiyla bastirilarak iyice ezilir ve suyunu suzmesi saglanir.
Sut ve seker bir tencereye konur kaynamaya baslayinca kabaklar ilave edilir,vanilya ilave edilir.Tatlimizin kivami pudink kivaminda olacaktir,kabak lifleri de sutun icinde ince ince gorunecektir .Bir tasim kaynayip sekerini icine alinca ocak kapatilir.Tatlimiz soguyunca buzdolabinda muhafaza edilir,servis yapacagimiz zaman tabaklara konup soguk soguk servis yapilir.Uzeri de samfistigiyla veya cevizle suslenir.
Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok: