1 Haziran 2007 Cuma

Kabak Gulu dolmasi



Etli Kabak gulu dolmasi
Malzemeler;
yeteri kadar kabak gulu
;200 gr kiyma
;1,5 su bardagi pirinc
;1 domates
;1 sogan
;1dis sarmisak
;yarim demet maydanos
;yarim demet dereotu
;yeteri kadar biber ve domates salcasi
;karabiber,pulbiber,kimyon,tuz
;yeteri kadar siviyag
Ustu icin; 1 kase yogurt
;1 dis sarmisak ve az tuz
Yapilisi;Pirinc yikanir,kiyma,rendelenmis sogan ,sarmisak,domates ilave edilir.maydanos dereotu dogranir salcanin birazi icine kullanilir.Baharatlar da ilave edilir,az sivi yagdokulur ve butun malzeme iyice karistirilir.Kabak gullerinin ortalarina teker teker ic harc konur ve gullerin uc kisimlari kapatilarak ic harcin disari cikmasi onlenir.Doldurulan kabak gulleri muntazam bir sekilde tencereye dizilir.siviyagda salcali sos yapilirve yeteri kadar suve tuz ilavesiyle(1 su bardagi)Tencereye ilave edilir,kaynadiktan sonra kisilmis ateste pirincler pisene kadar pisirilir.Diger tarafta sarmisakli yogurt hazirlanir ve servis yaparken uzerine ilave edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: