Dolma diyince akla ilk biber dolmasi gelir degilmi,ama bizim ailede herkesin favorisi patates dolmasidir o nedenle dolma yapilirken patates ve biber ayni tencereye girer.Tavsiye ederim deneyin begeneceksiniz.
Karisik Etli Dolma
Malzemeler;250 gram kiyma
;2 ,5su bardagi pirinc
;10-12 adetorta boy dolmalik biber
;5 adet orta boy patates
;2 adet domates
;2adet sogan
;2 dis sarmisak
;yarim demet maydanos
;yarim demet dereotu
;yeteri kadar domates ve biber salcasi
;karabiber,pulbiber,kimyon,tuz
;yeteri kadar sivi yag
;2 kucuk parca limon tuzu(arzuya gore)
Uzeri icin;Yogurt,1 dis sarmisak ve az tuz
Yapilisi;Pirinc yikanir.kiyma,dogranan maydanos,dereotu ve rendelenen sogan sarmisak ilave edilir,salca,baharatlar yeteri kadar tuz ve biraz siviyag ilave edilerek guzelce karistirilir.Biberlerincekirdekleri cikarilir,yikanir.Patatesler soyulur ve iki esit parcaya bolunup ici bir oyacak yardimiyla oyulur,icinden cikan patatesleriben uzerlerine kapak yapiyorum yani ziyan olmuyor.(5 patatesten 10 adet dolma yapiliyor)
Hazirlanan ic harc biberlerin ve patateslerin icine doldurulur.2 domates kucuk parcalara bolunerek biber dolmalarinin agzina kapatilir,patateslerin icinden cikan buyuk parcalarda ince kesilerek patates dolmalarinin uzerine kapak yapilir .Bir tencereye yag ve salca konur kavrulunca az su ilave edilir.Uzerine hazirlanan biber ve patates dolmalari dizilir.Dolmalarin uzerini basmayacak sekilde sicak su dokulur ve az tuz atilir.Kaynadiktan sonra ocak kisilarak pirincler yumusayana kadar pisirilir.Uzerine sarmisakli yogurtla ilik servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Karisik Etli Dolma
Malzemeler;250 gram kiyma
;2 ,5su bardagi pirinc
;10-12 adetorta boy dolmalik biber
;5 adet orta boy patates
;2 adet domates
;2adet sogan
;2 dis sarmisak
;yarim demet maydanos
;yarim demet dereotu
;yeteri kadar domates ve biber salcasi
;karabiber,pulbiber,kimyon,tuz
;yeteri kadar sivi yag
;2 kucuk parca limon tuzu(arzuya gore)
Uzeri icin;Yogurt,1 dis sarmisak ve az tuz
Yapilisi;Pirinc yikanir.kiyma,dogranan maydanos,dereotu ve rendelenen sogan sarmisak ilave edilir,salca,baharatlar yeteri kadar tuz ve biraz siviyag ilave edilerek guzelce karistirilir.Biberlerincekirdekleri cikarilir,yikanir.Patatesler soyulur ve iki esit parcaya bolunup ici bir oyacak yardimiyla oyulur,icinden cikan patatesleriben uzerlerine kapak yapiyorum yani ziyan olmuyor.(5 patatesten 10 adet dolma yapiliyor)
Hazirlanan ic harc biberlerin ve patateslerin icine doldurulur.2 domates kucuk parcalara bolunerek biber dolmalarinin agzina kapatilir,patateslerin icinden cikan buyuk parcalarda ince kesilerek patates dolmalarinin uzerine kapak yapilir .Bir tencereye yag ve salca konur kavrulunca az su ilave edilir.Uzerine hazirlanan biber ve patates dolmalari dizilir.Dolmalarin uzerini basmayacak sekilde sicak su dokulur ve az tuz atilir.Kaynadiktan sonra ocak kisilarak pirincler yumusayana kadar pisirilir.Uzerine sarmisakli yogurtla ilik servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder