Ben Nevsehirliyim demistim ya ,bizde de Dolma Manti cokca yapilir.Komsular toplanir ve ozel gunler icin beraberce manti yapilir.Artik teknoloji de gelisti simdi her evde derin dondurucu oldugundan bolca yapilan mantilar birer kullanimlik posetlenip dondurucuya konuyor ve ne zaman istenirse hazirca cikarilip pisiriliyor.
Biz mantinin uzerine etli nohut yemegi dokerek servis yapiyoruz deneyin eminim begeneceksiniz.
Uzeri Nohutlu Dolma Manti
Malzemeler(Hamur Malzemesi)
;1 kilo un
;Yarim cay bardagi sivi yag
;1 Yumurta
;1 corba kasigi tuz
;az su
Ic Malzemesi;250 gram kiyma
;2 sogan
;Yarim demet maydanos
;1 corba kasigi karisik salca(biber,domates)
;Karabiber,pulbiber,az tuz
Ust Malzemeler;1 corba kasigi tereyagi
;az pul biber
;yarim kilo yogurt
;1-2 dis sarmisak
Servis yaparken nohut yemegi uzerine dokulur.
Yapilisi;Un bir kaba alinir ve ortasi havuz gibi acilir,icine yumurta,siviyag,tuz ve az su ilave ederek yoguralim.Hamurumuzun sert bir hamur olmasi lazim.Yogurdugumuz hamuru 6 beze yapalim.
Mantimizin ic malzemesini hazirliyalim,soganlar rendelenir,maydanos ince ince dogranir kiyma,salcave baharatlar ilave edilir ve guzelce yogrulur.
Bir oklava yardimi ile bezeleri acalim acilan yufkanin cok ince olmamasi lazim yoksa piserken erir gider.Acilan yufkalar bir bicak yardimiyla once yukardan asagiya1,5 cm genisliginde kesilir sonra enine de ayni sekilde 1,5 cm genisliginde kesilir ve kucuk kareler elde edilir.Bu karelerin icine hazirlanan ic malzemesi disina tasirmadan konur.Hamur parcalari tek tek bukulur Bukme sekli soyledir;hamurlarin dort kosesi bir araya getirilir ve hafifce parmaklarla bastirilip yapismasi saglanir.Hazirlanan mantilar tencerede kaynayan ve az sivi yag ve tuz ilave ettigimiz suda pisirilir.Manti cabuk piser suyun icinde rengi degisip yumusayinca tencere atesten alinir ve fazla suyu varsa az suzulup sogumasi beklenir daha sonra sarmisakli yogurt karistirarak azar azar ilave edilir.
Uzeri icin tereyagi ve pul biber tavada kizdirilir tabaklara alinan mantinin uzerine tereyagi ve onceden pisirdigimiz nohut yemegi ilave edilerek servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Biz mantinin uzerine etli nohut yemegi dokerek servis yapiyoruz deneyin eminim begeneceksiniz.
Uzeri Nohutlu Dolma Manti
Malzemeler(Hamur Malzemesi)
;1 kilo un
;Yarim cay bardagi sivi yag
;1 Yumurta
;1 corba kasigi tuz
;az su
Ic Malzemesi;250 gram kiyma
;2 sogan
;Yarim demet maydanos
;1 corba kasigi karisik salca(biber,domates)
;Karabiber,pulbiber,az tuz
Ust Malzemeler;1 corba kasigi tereyagi
;az pul biber
;yarim kilo yogurt
;1-2 dis sarmisak
Servis yaparken nohut yemegi uzerine dokulur.
Yapilisi;Un bir kaba alinir ve ortasi havuz gibi acilir,icine yumurta,siviyag,tuz ve az su ilave ederek yoguralim.Hamurumuzun sert bir hamur olmasi lazim.Yogurdugumuz hamuru 6 beze yapalim.
Mantimizin ic malzemesini hazirliyalim,soganlar rendelenir,maydanos ince ince dogranir kiyma,salcave baharatlar ilave edilir ve guzelce yogrulur.
Bir oklava yardimi ile bezeleri acalim acilan yufkanin cok ince olmamasi lazim yoksa piserken erir gider.Acilan yufkalar bir bicak yardimiyla once yukardan asagiya1,5 cm genisliginde kesilir sonra enine de ayni sekilde 1,5 cm genisliginde kesilir ve kucuk kareler elde edilir.Bu karelerin icine hazirlanan ic malzemesi disina tasirmadan konur.Hamur parcalari tek tek bukulur Bukme sekli soyledir;hamurlarin dort kosesi bir araya getirilir ve hafifce parmaklarla bastirilip yapismasi saglanir.Hazirlanan mantilar tencerede kaynayan ve az sivi yag ve tuz ilave ettigimiz suda pisirilir.Manti cabuk piser suyun icinde rengi degisip yumusayinca tencere atesten alinir ve fazla suyu varsa az suzulup sogumasi beklenir daha sonra sarmisakli yogurt karistirarak azar azar ilave edilir.
Uzeri icin tereyagi ve pul biber tavada kizdirilir tabaklara alinan mantinin uzerine tereyagi ve onceden pisirdigimiz nohut yemegi ilave edilerek servis yapilir.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder