9 Haziran 2007 Cumartesi

KAYMAKLI ETIMEK TATLISI



KAYMAKLI ETIMEK TATLISI

Malzemeler;1 paket etimek
;2 su bardagi seker
;3 su bardagi su
;1 paket vanilya
Yapilisi;Etimekler bir tepsiye dizilir,onceden hazirlanmis ve 10-15 dakika kaynatilan serbet tepsiye dokulur ve tepsi ocagin uzerine konarak serbet iyice cektirilir.

Kaymak yapimini onceki sayfalarimda anlatmistim ama bir defa daha hatirliyalim!!

EV YAPIMI KAYMAK
Malzemeler;2 paket krema
;1 su bardagi sut
;2 kasik tepeleme nisasta
Yapilisi;Butun malzemeler karistirilir ve ocakta koyulasana kadar pisirilmeye devam edilir.(tel cirpiciyla karistirilarak)Koyulasinca bir kaliba veya kucuk kaselere dokulup sogutulur buzdolabinda saklanir.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: