9 Haziran 2007 Cumartesi

KIRMIZI BÍBER TURSUSU



KIRMIZI BIBER TURSUSU

Malzemeler;2,5 kilo kirmizi salca biberi
;1 bas sarmisak
;az sivi yag
;sirke
;tuz,az seker
Yapilisi:Biberler teker teker ocakta kozlenir ve hepsi bittikten sonra bir kaba su konur biberler bir defa suya batirildiktan sonra teker teker kabuklari soyulur ve kulplari kesilir.Sarmisaklar soyulur ve az tuzla ezilir.
Bir kavanoza biraz sarmisak atilir ve biberler kavanoza konur sarmisak da serpilir kavanoz dolunca bir kaba az sirke dokulur,tuz atilir,ilik su doldurulur ve karistirilarak tuz eritilir.Tadina bakilir yeteri kadar sirke ve tuz tadi geliyorsa biberlerin uzerine dokulur .En uste de biraz siviyag ilave edilir ve kavanozun kapagi kapanir serin bir yerde saklanir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT: Ben bu biberleri ocakta kozledikten sonra bir de firinda kozlemeyi denedimve gercektende daha kolay ve daha kisa zamanda biberleri kozledim. Tavsiye ederim biberleri tepsiye dizip isitilmis firinda izgara ayarinda kozledim ters,duz edip iki tarafininda kozlenmesini sagladim.Artik biberleri firinda ,patlicanlari da ocakta kozleyecegim.patlicanlar firinda guzel kozlenmiyor yani lezzetli olmuyor
.

Hiç yorum yok: