9 Haziran 2007 Cumartesi

ETLI KURU FASÜLYE



NEVSEHIRDE Fasulyesi meshurdur.Benim kullandigim fasulye bizim bahcemizin mahsuludur ve cok cabuk piser 10 dakikada piser ,iri ve lezzetli bir fasulyedir.Her fasulye ayni olmaz siz ilk denemede bakar ondan sonra pisme suresini ogrenirsiniz.

ETLI KURU FASULYE

Malzemeler;1 tas kuru fasulye
;100-150 gr et
;1 kasik biber domates salcasi
;yeteri kadar siviyag
;1 tane sogan
Yapilisi;Fasulyeler bir tencerede 10 dakika kaynatilir.Ocaktan alinip tencerenin uzerine soguk su doldurulur ve fasulyeler agzi kapatilip bekletilerek iyice sismesi saglanir.Yaklasik 3-4 saat bekletilir.Dudukluye siviyag konur biraz kizinca dogranan etler ilave edilir ve iyice kavrulur.Daha sonra sogan kucuk kucuk dogranarak ilave edilir o da kavrulur.Salca ilave edilir ve biraz kavrulunca suyu suzulen fasulyeler ilave edilir,karistirilir.Biraz alti kisilarak arada bir karistirarak fasulyeler de kavrulur.Daha sonra suyu ilave edilir karistirilarak suyun yeterli olup olmadigi kontrol edilir.tuz ilave edilir ve duduklunun kapagi kapatilir 10 dakika sonra kontrol edilir eger fasulyeler ortadan ikiye catlamissa guzel pismis demektir .Pisince ocaktan alinir .
NOT:Ben cocuklar yemeklerin icinde yesil biber ve dometesi yemedikleri icin yemeklere biber ve domates katmiyorum ama siz isterseniz ilave edebilirsiniz.Bu yemegin tarifinde biber ve domates var...
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: