9 Haziran 2007 Cumartesi

MUZLU YAS PASTA



MUZLU YASPASTA
Malzemeler
;5Yumurta

;1 su bardagi seker(200gr)

;1 su bardagi un+1 corba kasigi

; 2 corba kasigi su

;1 paket vanilya

;yarimpaket kabartma tozu

KREMA MALZEMELERI;

;1poset muzlu pasta kremasi

;1 poset kremsanti

;2 su bardagi sut

;1 muz,

;1 seftali

;file badem

;1 su bardagi ilik su

;DR.oetker kivam verici

;1 bardak su

;1 paket vanilya

YAPILISI:Yumurtalarin beyazlari ve sarilari ayrilir, yumurta beyazlari az tuzla mikserle iyice kopurene kadar cirpilir.Yumurta sarilari da sekerle iyice kopurene kadar cirpilir.Daha sonra yumurta beyazlari ve sarilari karistirilir ve cirpmaya devam edilir.Iyice kabarinca elenmis un ve ,kabartmatozu,vanilya ilave edilir en son su ilave edilir.Mikser birakilir ve elde bir silikon spatula yardimiyla yavas yavas karistirilir sonmemesine dikkat edilir.Yaglanmis ve unlanmis kelepceli kaliba dokulur ve 160 c de 35 -45dakika kadar alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan almadan bir kurdan batirilarak kekin pistigi kontrol edilir.(Eger kurdan kuru ise kek pismistir ,yas cikarsa biraz daha pisirilir.)Pandispanyamiz firindan alinir ve sogumaya birakilir.

Kremsanti ile bir bardak sut cirpilir ve buzdolabinda bekletilir,Muzlu pasta kremasi da bir bardak sutle cirpilarak o da buzdolabinda bekletilir.

Soguyan pandispanyamiz enlemesine ortadan ikiye kesilir ve yarim bardak ilik suyla bir kasik seker iyice karistirilarak eritilir ve kestigimiz pastanin alt parcasinin uzerine kasik yardimiyla hertarafi islatilir.hazirlanan muzlu krema alt parcanin uzerine spatulayla surulur ve ust parca kapatilir .Yarim bardak su ve seker tekrar karistirilarak ust parcaya da serpilir.Daha sonra hazirlanan kremsanti en uste de surulur.Pastanin yanlari da kremsantiyle kaplanir,uzeri de kremsantiyle suslenir.

Kesilen meyveler pastanin uzerine yerlestirilir.1 bardak su ,vanilya,2 kasik seker karistirilir.Kivam verici de karistirilarak azar azar ilave edilir.Dizilen meyve dilimlerinin uzerine hazirlanan kivam verici dokulur ve pastamiz bir gece buzdolabinda bekletilir.

AFIYET OLSUN!!!

NOT;Ben jelatin yerine kivam verici kullandim.Ayrica pasta cok guzel kabardigi icin pastayi 3 esit parcaya da bolebilirsiniz ve kremayi biraz fazla yapmaniz gerekir.Ben bir kac kez yaptim ve cok guzel sonuclar aldim siz de deneyin begeneceksiniz..

Muz yerine cilek veya baska meyveler de kullanabilirsiniz o zaman kullandiginiz meyvaya uyumlu baska bir krema secebilirsiniz.

Ayrica ben 26 cm lik kelepceli kalip kullaniyorum.Yani yaptigim yaspastalar 10-12 kisilik oluyor.



Hiç yorum yok: