16 Eylül 2007 Pazar

AGLAYAN PASTA



AGLAYAN PASTA

Malzemeler;
4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1,5 -2 su bardagi un
2 corba kasigi sut
3 corba kasigi kakao
1pak vanilya
1 pak kabartma tozu
UZERINE1,5 su bardagi sut
1 su bardagisut
1 poset kremsanti
Hazir cukulata sos
VEYA SOS icin;
1,5 Kahve fincani su
1,5 kahve fincani seker
1 tatli kasigi nisasta
2 tatli kasigi kakao
1 paket vanilya

YAPILISI:
Yumurta ve seker iyice cirpilir.Undan azilave edilir,kabartmatozu ve vanilya,kakao ilave edilir karistirilir en son yag,2 kasik sut ilave edilir.Un elenerek azar azar ilave edilir kekten koyu bir hamur elde edilir.un ayarini artik siz yaparsiniz 1,5 veya 2 bardak arasi.
Yaglanip unlanmis tepsiye dokulur ve 175 c onceden isitilmis firinda kek kendini cekip pisene kadar bekletilir .Kurdan batirilarak pisip pismedigi kontrol edilir.Firindan cikarilinca ilimmasi beklenir ve 1,5 su bardagi sutle kekin her tarafi iyice islatilir.
Kremsanti ve sut cirpilir ve buzdolabinda bekletilir.Kek soguyunca kremsanti uzerine surulur.
Ben servis yaparken hazir cukulata sosu kullandim ama siz evde kendiniz de yapabilirsiniz.Su, seker,nisasta,kakao ve vanilya karistirarak pisirilir ve sogukken kekin uzerine gezdirildikten sonra servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Not ben cukulata sosunu soguk kullandim hazir soslar herzaman akici bir kivamda oluyor.Eger sosunus cok iliksa kremsantiyi eritir ve gorunumu hic te hos olmaz.Mumkun oldukca soguk kullanin

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canım çok geçmiş olsun migrenin artmış kendine dikkat et canım
ellerine sağlık pastalar ağızlara layık olmuş sen yaparsında olmazmı hiç harika görünüyorlar
mahlepli simitlerini yayınladım seninkiler kadar güzel görünmeye bilirler ama lezzeti çok çok güzeldi çok teşekkürler canım sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
bu tarifiniz icin borcam kapinizin olcusunu verirmisiniz, ve de nasil -cam, aluminyum

-Tesekkurler