18 Eylül 2007 Salı

YAYLA TATLISI






Bu tatli Portakal Agaci Forumdan BANU GOKSIN e ait bir tarif.Ama ne yazikki Forum artik kapatildi cok güzel tariflerden,güzel paylasimlardan mahrum kaldik.
Misafirlerim bu tatliyi cok begendiler ,tadi sanki baklava gibi oldu.Ramazan ayinda iftar sofralarinizi bu tatliyla suslemenizi tavsiye ederim...

YAYLA TATLISI
Malzemeler:
1 Cay bardagi toz seker
1 cay bardagi un
5 adet yumurta
bir tutam tuz
1 corba kasigi irmik
yarim cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 kase antep fistigi(robotta cekilip inceltilmis.,ben kucuk bir corba tasi ile olctüm)
üzerini süslemek icinde antep fistigindan az ayrilir.
SERBETI:
2,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILISI:





  • Önce serbeti hazirlayalim,seker,su bir tencerede kisilmis ateste 10 dakika kaynatilir.Limon eklenip sogumaya birakilir.


  • Kekimizi hazirlamak icin yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayiralim.Beyazlarini bir fiske tuzla cirpalim ve beyaz kopuk kopuk olana kadar devam edelim.


  • Yumurta sarilarini sekerle cirpalim onu da güzelce beyaza yakin bir renk alana kadar devam edelim.


  • Mikseri birakalim,elimize bir cirpma teli veya spatula alarak ise onunla devam edelim.Yumurta akina unu,irmigi ve siviyagi ilave edelim karistiralim,yumurta sarilarini da yavas yavas ilave edelim.Kabartma tozu ve robotta cekilmis antep fistigi da ilave edilip karistirilir.


  • Yaglanmis,unlanmis borcam tepsiye hamurumuzu doküp onceden isitilmis 180c lik firinda 25 veya 30 dakika pisirelim güzelce kizarinca firindan alalim,onceden hazirlayip sogurrugumuz serbeti sicak kekimize yavas yavas heryerine gezdirerek dokelim.


  • soguyunca dilimleyip üzerine antep fistigi serpip servis edelim.


NOT:Bizim evin Mutfak sefi bu tatlinin yanina ev yapimi kaymagi tavsiye ediyor deneyin inanin bu tatliyi cok begeneceksiniz size garanti veriyorum...



1 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım merhaba ellerine sağlık tarifi paylasman beni çok mutlu etti sevgiler..
hayırlı ramazanlar.