30 Eylül 2007 Pazar

GÜLLAC



Ramazan gelir de Gullac yapmadan olurmu?Bu da yaptigim gullac.
GULLAC
Malzemeler;
10 yaprak gullac
5 su bardagi sut
1,5 su bardagindan az eksik seker
yarim kahve fincani gulsuyu
iri dovulmus ceviz
Suslemek icin nar
Yapilisi
Sut ve seker once bir tencerede kaynatilir ve kaynayinca gulsuyu ilave edilir alti kapatilip bir kenarda sogumaya birakilir.Sut biraz soguyup da el yakmayinca buyuk bir tepsiye dokulur ve gullac yapraklari teker teker sutun icine batirilip ters duz cevrilerek yumusamasi saglanir ve yumusayinca baska bir tepsiye kat kat ust uste serilir ve bes kat gullac yaprak serilince uzerine ceviz serpilir ve tekrar bes kat gullac serilir .Kalan sut de gullacin uzerine dokulup buzdolabinda bekletilir yarim saat sonra servis yapilir .Dilimlenir ceviz ve nar serpilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT:Gullac yapildiktan sonra bir saat icinde tuketilmelidir.Yoksa ustteki serili yaprak kurur ve sut tabana coker.Ama tepsinin uzerine strec foli kapatilip hava almasi onlenince biraz daha uzun sure taze kalir.

Hiç yorum yok: