MERCIMEK CORBASI
Malzemeler;
1 Su bardagi kirmizi mercimek
1sogan
1 patates
1 havuc
1 kasik biber ve domates salcasi
Tuz,bir cimtik karabiber
limon
2 litre su
Yapilisi;
Mercimekler iyice yikanip nisastasi tamamen gittikten sonra duduklu tencereye alinir,patates,havuc,sogan kabuklari soyulup dudukluye kucuk kucuk dogranip ilave edilir.Su,az karabiber ve biraz tuz eklenip Duduklunun kapagi kapatilir ve 5 dakika kaynatilir.Daha sonra bir tencereye siviyag konur ve salca ilave edilir.Salca kavrulunca az su dokulur ve karistirilir atesten alinan duduklunun icindeki corba incebir suzgecten gecirilerek (tercihen sut suzgusu)tenceredeki yagin uzerine suzulur ve karistirilir eger kivami koyu ise biraz daha kaynamis su ilave edilir ve 10-15 dakika ates kIsIlIr ve kaynatilir.
Servis yaparken limon ilave edilir.
Malzemeler;
1 Su bardagi kirmizi mercimek
1sogan
1 patates
1 havuc
1 kasik biber ve domates salcasi
Tuz,bir cimtik karabiber
limon
2 litre su
Yapilisi;
Mercimekler iyice yikanip nisastasi tamamen gittikten sonra duduklu tencereye alinir,patates,havuc,sogan kabuklari soyulup dudukluye kucuk kucuk dogranip ilave edilir.Su,az karabiber ve biraz tuz eklenip Duduklunun kapagi kapatilir ve 5 dakika kaynatilir.Daha sonra bir tencereye siviyag konur ve salca ilave edilir.Salca kavrulunca az su dokulur ve karistirilir atesten alinan duduklunun icindeki corba incebir suzgecten gecirilerek (tercihen sut suzgusu)tenceredeki yagin uzerine suzulur ve karistirilir eger kivami koyu ise biraz daha kaynamis su ilave edilir ve 10-15 dakika ates kIsIlIr ve kaynatilir.
Servis yaparken limon ilave edilir.
AFIYET OLSUN!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder