26 Eylül 2007 Çarşamba

KÖFTELI KABAK KARNIYARIK



Bu yemek EMINE BEDERIN yemek tariflerinden gorup te denedigim ve begendigim bir yemek .Ben yarim olcü denedim.


  • KOFTELI KABAK KARNIYARIK
Malzemeler;
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
  • Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim.Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim.Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim.
  • Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim.Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim.
  • Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim.Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim.
  • Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim.Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim.Agir ateste yemegimizi pisirelim.Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir.Ben firinda pisirdim,200c lik firin isisi bence yeterli..
  • Ben pilavla servis ettim misafirlerim ve ben begendik..

AFIYETLER OLSUNNN!!!!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Köfteli kabak karniyarik harika görünüyor ellerine saglik canim.

Adsız dedi ki...

Mrb
ne zamandır hiç gelmemişim ziyaretine ne ayıp bana
aman neler kaçırmışım neler herşey çok güzel
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Mrb
ne zamandır hiç gelmemişim ziyaretine ne ayıp bana
aman neler kaçırmışım neler herşey çok güzel
ellerine sağlık

Baharcicegi dedi ki...

özlemcim iftar icin güzel yemek olmus eline saglik,hayirli cumalar